Η Ενωμένη Ευρώπη

Η Ενωμένη Ευρώπη καθώς βαδίζει προς τους Ανοιχτούς Ορίζοντες με οδηγό την Γερμανία!

Πέραν της κυνικής μου διάθεσης (και ντρέπομαι γι’ αυτό) θα ήθελα να σημειώσω πως το Βαν της Volkswagen της φωτογραφίας θεωρείται ένα σπουδαιότατο εργαλεία ανάπτυξης της Γερμανικής Οικονομίας μετά τον Β΄ ΠΠ. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε μία χώρα και ένα λαό λόγω των πολύ κακών, έως τραγικά δολοφονικών στιγμών της ιστορίας του και… δικαίως!

Παρ’ όλη μου την απέχθεια για το πρόσφατο παρελθόν η παιδεία μου είναι καθαρά Γερμανική. Και αυτή η χώρα έχει πάρα πολλά καλά, μέσα στην αφόρητη στενοκεφαλιά της και αυτοκαταστροφικότητα της και δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην εστιάσουμε ΚΑΙ σε αυτά.

Η χώρα, η οποία θα έπρεπε να λατρεύεται διότι δώρισε στον Κόσμο με το τεχνικό της πνεύμα την τυπογραφία και έκανε κτήμα της ανθρωπότητας την γνώση. Η χώρα, η οποία βάσισε το σύγχρονο πνεύμα της την αρχαία Ελλάδα (εάν μεταφράσετε την Γερμανική κατά λέξη θα διαβάσετε… αρχαία Ελληνικά) και μας έδωσε έναν Γκαίτε και έναν Σίλλερ…

Και η χώρα, η οποία κατάφερε να αμαυρώσει το όνομά της με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα ανά τους αιώνες… (και δυστυχώς δεν μετανοεί απ’ ότι φαίνεται).

Ας κρατήσουμε τον Γουτεμβέργιο, τον Γκαίτε και τον Σίλλερ, ας σκεφτούμε ποιο θα είναι το δικό μας βανάκι ανάπτυξης και προόδου και ας έχουμε πάντα κατά νου την Γερμανική ποδοσφαιρική αρχή:

“Οι Γερμανικές ομάδες χάνουν 2-0 μέχρι το 87’, ισοφαρίζουν στο 90΄ και κερδίζουν 3-2 στις καθυστερήσεις.”

Στην φωτογραφία δείχνεται η άλλη πλευρά της “ανέμπνευστης” και υπεροπτικής Γερμανίας.