Η Διπλή Ανάγνωση μιάς Φωτογραφίας

Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο, μάλλον και λόγω εποχής, μία φωτογραφία του πολύ γνωστού 77χρονου Ιταλού σχεδιαστή Roberto Cavalli με την (όπως γράφουν) 20χρονη φίλη του, η οποία είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του (όπως επίσης γράφουν) ενώ, όπως υπονοούν είναι προφανώς ο πλούτος του Cavalli το κίνητρο στη σχέση τους.

Η φωτογραφία αυτή καθώς και αρκετές ακόμα αντίστοιχες του ζεύγους έχουν δημοσιευθεί μαζί με σχετικό και εμπεριστατωμένο άρθρο στην Αγγλική εφημερίδα Daily Mail. Η Daily Mail παρεμπιπτόντως, σε αντίθεση με πολλές “σοβαρές” φυλλάδες παρουσιάζει γεγονότα και ΔΕΝ σχολιάζει απολύτως τίποτα, ούτε ασκεί κριτική ή ειρωνία. Η θεματολογία της άλλο θέμα. Μην την διαβάζετε εάν δεν σας ενδιαφέρει. Only facts, no comments! Αρα η φωτογραφία έχει και credits (επώνυμη πηγή) και αποτελεί απόσπασμα ενός άρθρου.

Η φωτογραφία προέρχεται από άρθρο του 2014 όταν ο Cavalli ήταν 74 ετών ενώ η φίλη του τότε 29. Και αποσιωπάται το γεγονός πως η “πόρνη” girlfriend έχει όνομα (όπως και κάθε άνθρωπος στη Γη) και λέγεται Sandra Nilsson, είναι κορυφαίο Top-model της Σουδίας, ήδη στον χώρο από τα 14 της ΚΑΙ με την συγκατάθεση των γονιών της και ήταν το playmate Ιανουαρίου του 2008. Επίσης ήταν δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς καλλιστείων, όπου ο Cavalli ήταν ένας εκ των κριτών και πιθανόν (αλλά όχι απαραίτητα) εκεί άρχισε και η γνωριμία τους.

Ο Cavalli πρόσφατα της αγόρασε (δώρο) ένα ιδιωτικό νησί με μία έπαυλη στην Σουηδία, το οποίο -όπως δήλωσε ο πατέρας της- η Sandra πάντα ήθελε. Εδώ ο Cavalli αν και Ιταλός αστόχησε κατά τη γνώμη μου. Η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερα, αλλά η Sandra αγαπά την πατρίδα της και όντως γι’ αυτό το επέλεξε νησί στην Σουηδία.

Βλέπετε λοιπόν πόσες σπουδαίες πληροφορίες ΔΕΝ λέει αυτή η φωτογραφία. Και τα σχόλια καλό είναι να τα κάνετε εσείς.

Επίσης ΔΕΝ λέει, πως ο Cavalli δεν ντρέπεται να δείξει το σώμα του. Και μην μου αντιτείνετε πως είναι ο πλούτος, διότι άλλοι πλούσιοι θα σε πυροβολούσαν εάν τους φωτογράφιζες.

Υπάρχουν όμως και άλλα υπονοούμενα, τα οποία επίσης ΔΕΝ λέγονται (μάλλον γράφονται).

Πάρα πολλές φορές σχέσεις με μεγάλες διαφορές ηλικίας δεν έχουν σαν κίνητρο ακριβώς τον πλούτο. Είναι η αυτοπεποίθηση και γοητεία, την οποία ασκούν κάποιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας, εμφάνισης ή οικονομικής κατάστασης. Επίσης υπάρχουν ΚΑΙ αισθήματα, δεν είναι όλα χρήμα. Και προσέξτε τονίζω και από την πλευρά και των ΔΥΟ φύλων. Δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίον να υποτιμάται μία γυναίκα. Ολως τυχαίως οι ηγέτες δύο μεγάλων χωρών σήμερα έχουν συντρόφους με μεγάλη διαφορά ηλικίας.

Εάν η σύζυγος του ενός πωλήθηκε γιατί όχι και ο σύζυγος της άλλης. Προσωπικά δεν γνωρίζω και ούτε με αφορά, αλλά το επισημαίνω αυτό.

Στην περίπτωση τώρα του Cavalli και της Nilsson φαίνεται (αυθαίρετη σκέψη μου) περισσότερο μία επικερδής συναλλαγή και των δύο μερών παρά οτιδήποτε άλλο, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει και βάθος αισθημάτων.

Το χειρότερο όμως μήνυμα αυτής της φωτογραφίας είναι πως στοχοποιεί και αποπροσανατολίζει από την πολύ χειρότερη και στυγνή πραγματικότητα.

Το στερεότυπο του “πλουσίου”, ο οποίος “αγοράζει φρέσκο κρέας”, κυριαρχεί. Και ενοχλεί τόσο, διότι μάλλον κάποιος θα ήθελε να είναι αυτός στη θέση του.

Το στερεότυπο τώρα του “πορνιδίου”, το οποίο ξεπουλά το σώμα της για τα χρήματα. Κανείς όμως δεν αναρωτιέται πώς έφτασε να το κάνει αυτό. Τι έχει συμβεί πολύ νωρίτερα και από ποιά οικογένεια προέρχεται (δεν αναφέρομαι στην οικονομική κατάσταση κατ΄ανάγκην). Η μπορεί να είναι και θέμα έμφυτου χαρακτήρα.

Ισχύουν σίγουρα και τα προηγούμενα, αλλά καλύτερα να ρίξουμε μία ματιά γύρω μας και να δούμε πόσες σχέσεις διέπονται από εκμετάλλευση, ανάγκη, εκβιασμό, βία και όλα τα σχετικά. Και αυτά συμβαίνουν δίπλα μας και αληθινές αγοραπωλησίες γίνονται κάθε στιγμή και από τα δύο μέρη.

Ο Cavalli και η Nilsson είναι τουλάχιστον δύο προσωπικότητες με αποδεδειγμένη και άκρως επιτυχημένη πορεία στους χώρους, τους οποίους εκπροσωπούν.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα, αλλά μην αφήνετε τα μάτια σας να εφευρίσκουν ό,τι δεν γνωρίζουν.

Credits – Copyright φωτογραφίας: Daily Mail

Η Διπλή Ανάγνωση μιάς ΦωτογραφίαςΚυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο, μάλλον και λόγω εποχής, μία φωτογραφία του…

Gepostet von Teucros Sakellaropoulos am Samstag, 14. Juli 2018