Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η δική σου απογοήτευση κέρδος για κάποιον άλλον

Χθες συνάντησα πολύ κόσμο και διαπίστωσα (για πολλοστή φορά) αυτή την γνωστή αίσθηση πλήρους απογοήτευσης, ανησυχίας και ανασφάλειας, η οποία διακατέχει μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας εδώ και αρκετό διάστημα… και η οποία αισθάνεται ή είναι ανήμπορη να επέμβει στα τεκταινόμενα.

Αυτή την περίοδο νοιώθω, όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς στον λάκκο με τα φίδια με τον πυρσό να σβήνει από ώρα σε ώρα (ωραία πάντως τα φιδάκια στην ταινία, ζωηρά και κοινωνικά), συνεπώς μέχρι να βρω τον τρόπο να διαφύγω δεν έχω και πολύ χρόνο να γράφω ακριβώς αυτά τα οποία θα ήθελα.

Ωστόσο, θα καταφέρω πιστεύω πολύ σύντομα να σας δώσω “οδηγίες εφαρμογής” για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση (και μην ξεχνάτε την ευστοχία της Teucris)!

Για την ώρα χαλυβδώστε τα νεύρα σας, διότι αυτή η κατάσταση δεν είναι πραγματική αλλά αποτελεί συνειδητή πολιτική και θα διαρκέσει πάρα πολύ (ή όσο την ανέχεστε)!

Όλα τα “σοβαρά ”θέματα θα έχουν μία προθεσμία (έξοδος από τη συνθήκη Σένγκεν, δυσκολίες και καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, έλλειψη ρευστότητας και κόκκινα δάνεια, τράπεζες, “θεωρητική” διαπραγμάτευση κλπ – κλπ), τα οποία θα φθάνουν στο όριο εν μέσω συγκρούσεων και τα οποία θα λύνονται στο παρά 0,23 με “άνωθεν” παρέμβαση… Αυτό να το συνηθίσετε.

Φυσικά στο ενδιάμεσο σχεδόν (προσοχή εδώ: σχεδόν) κανείς δεν θα κάνει τίποτα και ο συνολικός πλούτος μας θα μειώνεται (απώλειες θα υπάρχουν πάρα πολλές για όλους μας). Το τελευταίο δεν ισχύει για όσους έχουν συναλλαγές και δραστηριότητες και εκτός Ελλάδος ή κάποιες άλλες δραστηριότητες εντός (για τις οποίες θα μιλήσουμε) και θα εστιάσουμε, διότι αποτελούν εν δυνάμει “όπλα”.

Μη ξεχνάτε ο Ήλιος λάμπει για όλους και εάν κρύβεστε απλά δεν παίρνετε τη ζεστασιά του χωρίς όμως να την στερείτε και από κανέναν άλλον. Η απογοήτευση όμως η δική σας είναι κέρδος για κάποιον άλλον!

Περισσότερα στη συνέχεια. Για την ώρα απολαύστε τα… φιδάκια και καλημέρα σας!

Η δική σου απογοήτευση κέρδος για κάποιον άλλονΧθες συνάντησα πολύ κόσμο και διαπίστωσα (για πολλοστή φορά) αυτή την γ…

Δημοσιεύτηκε από Τεύκρος Σακελλαρόπουλος στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016