Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Αθλιότητα του Ψεύδους της Κανονικότητας

Τα τελευταία δέκα, δώδεκα χρόνια της μεγάλης τεχνητής ύφεσης στην Ελλάδα λέχθηκαν οι μεγαλύτερες ανοησίες-αθλιότητες και τα πλέον τερατώδη ψέματα, τα οποία δημιούργησαν μία νέα γενιά πολιτών, η οποία τόσο πολύ έχει εμπεδώσει την παράνοια (μαζί με την κατάθλιψη), ώστε και το πλέον απίθανο να θεωρείται προφανές.

Πρόσφατο φρούτο αυτής της ψευδο – φιλολογίας αποτελεί ο μύθος της… κανονικότητας! Αφού η προηγούμενη κυβέρνηση έπεισε μία πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών πως… εξήλθαμε των μνημονίων, το τρίτο από τα οποία η ίδια αντί να σκίσει επέβαλε, τώρα έχουμε την επιστροφή στην κανονικότητα με την μεταφορά των κόκκινων δανείων από τις άσπιλες παρθένες τράπεζες στις αγέλες των funds και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων (εμετικά όλα τα προηγούμενα).! Υπ΄ όψιν πως τα δάνεια δίνονται συναινετικά και αποτελούν μέρος μίας συμφωνίας με ίσους κινδύνους (διαβάστε παλαιότερο άρθρο μου του 2017 να δείτε τις διαφορές στα σχόλια).

Τι σημαίνει λοιπόν κόκκινο δάνειο; Σημαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία, ένας άνθρωπος, μία οικογένεια πως δεν μπορεί να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις της, τις οποίες όμως προ κρίσης μπορούσε και τώρα επειδή δεν… συνεργάζεται ή ανήκει στους στρατηγικούς κακοπληρωτές (άλλος ένας άθλιος μύθος αυτός) οφείλει να τιμωρηθεί! Πίσω λοιπόν από ένα κόκκινο δάνειο κρύβεται μια δυστυχία, ένας δυστυχισμένος άνθρωπος…

Το ότι δεν ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ, σε μία ρημαγμένη οικονομία ούτε καν αναφέρεται! Θα δοθεί (έχει ήδη γίνει αυτό) βορά στα γλοιώδη funds και άλλους ανάλογους οργανισμούς. Με δεδομένη μάλιστα την… πρόοδο στην έλλειψη οιασδήποτε προστασίας της βασικής κατοικίας και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών σύντομα η “κανονικότητα” θα είναι να βλέπουμε, τους εαυτούς μας, τον γείτονά μας, τον κάθε έναν γνωστό ή άγνωστο μας να βγαίνει  κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ά  στο δρόμο.

Και η κοινωνία μας πλέον απαλλαγμένη από το φορτίο των… αποτυχημένων θα συνεχίσει το δρόμο της με τη συνηθισμένη, γνώριμη κανονικότητα! Μπράβο μας!

Αυτά για να σχολιάσω την ομιλία στη Βουλή του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος πως: “Η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα – Να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια”. (Καθόλου) αγαπητέ μου, επειδή η ζωή έχει πολλά απρόοπτα και ανατροπές θυμήσου τα λόγια σου αυτά εάν τυχόν γίνεις ΚΑΙ εσύ ένα κόκκινο δάνειο. Τότε θα επιστρέψεις ΚΑΙ ΕΣΥ στην κανονικότητα!

Σχετ.: Δάνεια – Χρέη – Καταστροφές και Ρυθμίσεις

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)