Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ηθικόν;

Το “κόβω” ολίγον πεσμένο… δηλαδή μάλλον στο… ναδίρ! Από τη συμπεριφορά των αναγνωστών μου (η Teucris.net σήμερα έχει περίπου 55-60 χιλιάδες επισκέψεις μηνιαίως) διακρίνει κάποιος τη διάθεση. Και είναι λογικό διότι το τρίτο lockdown φάνηκε πως η πλειοψηφία δεν το περίμενε. Και φαίνεται πως δεν περίμενε ή μάλλον δεν ήθελε να πιστέψει τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακούστε! Οι προθεσμίες είναι μόνο μέσα στο μυαλό μας. Δεν έχουν κανένα νόημα. Και το χειρότερο δεν είναι μόνο η απογοήτευση, την οποίαν προκαλούν όταν δεν ισχύσουν, αλλά το ότι δημιουργούν μία αίσθηση αναμονής: “Να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”. Τίποτα δεν θα γίνει. Θα χάσετε άλλον τόσο καιρό. Διότι λέγεται τώρα για το επόμενο δίμηνο ή έστω τον Μάϊο, αλλά όλα αυτά δεν έχουν κάποια βάση. Υποθέτουμε και επιθυμούμε. Και ίσως να επιτευχθούν. Το ίσως όμως σημαίνει και ναι και όχι και… ίσως. Το φαινόμενο είναι απρόβλεπτο και το μόνο επιστημονικά καταγεγραμμένο δεδομένο από το παρελθόν, το οποίο έχουμε είναι η πανδημία της Ισπανικής γρίπης.

Εκείνη διήρκησε περισσότερο από 2 έτη και είχε τέσσερα κύματα με το τέταρτο το πλέον φονικό, αλλά εντοπισμένο σε μικρότερη γεωγραφική εμβέλεια.

Άρα γιατί τώρα να θεωρήσουμε στις αρχές του τρίτου κύματος πως δεν θα υπάρξει και τέταρτο (και lockdown IV); Δύο ερωτήματα θα ήθελα να σας θέσω και σκεφτείτε τα:

Τι σας ενοχλεί περισσότερο;

Α. Η μη επιστροφή στον προηγούμενο (όποιον, δεν το εξετάζω) τρόπο ζωής σας ή

Β. Το ότι αυτή η κατάσταση σας καθυστερεί ή ακόμα χειρότερα σας εμποδίζει να τον αλλάξετε (τον τρόπο ζωής σας ή και την ίδια τη ζωή σας).

Προσπαθήστε να απαντήσετε με ειλικρίνεια σε αυτό και προσαρμόστε το lockdown III στην απάντηση και ΟΧΙ το αντίστροφο.

Αυτά είχα να… προφητεύσω, διότι περί προφητειών πρόκειται και ο προφήτης, εάν προσέξατε δεν αστοχεί… και πολύ!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #56 της 11-02-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)