Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ζεις στο… Νέφος;

Με την εκτελεστική εντολή 13884 της 5ης Αυγούστου 2019 του Λευκού Οίκου, την οποίαν υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επίσης επιβάλλονται και αυστηρές απαγορεύσεις καθώς και οποιαδήποτε μορφή συναλλαγής μεταξύ εταιρειών ή προσώπων.
 
Πρόκειται για μία εξαιρετικά αυστηρή πράξη, όχι όμως διαφορετική από ανάλογες του παρελθόντος. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την παραβίαση της. Με την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν παίζεις! Και για να μην… στενοχωρηθείτε με την “αναλγησία” της υπερδύναμης να σας πληροφορήσω πως ο πρώην λαϊκιστής Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ήταν (είναι) ο ίδιος ιδιοκτήτης πετρελαιοπηγών στο Τέξας (να σας τις δείξω εάν περάσατε από εκεί καμιά φορά). Συνεπώς η πράξη 13884 ουσιαστικά στοχοποιεί μία κατηγορία άκρως διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι με το πρόσχημα του προοδευτισμού απολαμβάνουν τα αγαθά της ζωής εις βάρος των απλών πολιτών της Βενεζουέλας, γεμάτης με πετρέλαιο, από το οποίο όμως ούτε σταγόνα δε μυρίζουν οι ίδιοι.
 
Αλλά υπάρχουν και κάποιες παράπλευρες απώλειες. Η γνωστή σε όλους μας Adobe (Photoshop) διέκοψε κάθε συναλλαγή με τους συνδρομητές της στην Βενεζουέλα (όπως όφειλε να κάνει). Ενδεχομένως να έχουν πράξει το ίδιο και άλλες εταιρείες. Γιατί όμως αναφέρω χαρακτηριστικά την Adobe; Την αναφέρω, διότι η ίδια ΔΕΝ πωλεί λογισμικό της, το ενοικιάζει. Και μεταξύ αυτών παρέχει και υπηρεσίες (πολύ σοβαρές ομολογουμένως) νέφους (cloud). Όσες και όσοι λοιπόν δεν είχαν προμηθευθεί στο παρελθόν λογισμικό της εταιρίας και μόνο το ενοικίαζαν, όπως και έχουν αποθηκεύσει τα έργα τους στην πλατφόρμα νέφους της χάνουν κάθε πρόσβαση πλέον.
 
Μην σας φαίνεται παράξενο. Η σελίδα μου (Teucris) ήταν και αυτή θύμα κάποιας ανάλογης πράξης της τότε Ελληνικής κυβέρνησης εναντίον όμως των δικών της πολιτών τον Ιούλιο του 2015 με την εφαρμογή των capital controls· (διακόπηκε η λειτουργία της και κατάφερα να την επαναφέρω στη ζωή δύο μήνες μετά, αλλά είναι άλλη ιστορία αυτή και βεβαίως να μην αναφέρω πόσοι καταστράφηκαν από αυτήν τη φράση: “Αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες”).
 
Σκεφτείτε λοιπόν εάν για κάποιον λόγο μεθαύριο η Κυβέρνησή των Ηνωμένων Πολιτειών απενεργοποιήσει το σύστημα GPS, το Facebook, τα συστήματα αποθήκευσης νέφους cloud (OneDrive, iCloud, drobox), το Gmail, την μηχανή αναζήτησης της Google, το Google Earth και δεν χρειάζεται να κάνει και τίποτα άλλο.
 
Σας ακούγεται παράξενο; Να ΜΗΝ σας ακούγεται.
 
Η χρεοκοπία της Ευρώπης είναι δεδομένη. Και όσο ασχολείται (υποκριτικά και δήθεν) με τους ταλαίπωρους τους πρόσφυγες και με τις δημοσιονομικές άθλιες πολιτικές της θυμίζει καράβι, το οποίο πλέει στα ανοικτά χωρίς δικά της πανιά και πηδάλιο. Και θα της μείνουν τα ξύλινα σανίδια να χτυπούν από τα κύματα στα βράχια της Newfoundland.
 
Ζείτε ακόμα στο νέφος;