Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Επέλαση Άρθρων… και όχι μόνον

Σας ετοιμάζω πολύ υλικό για τη συνέχεια και θα αναφερθώ παρακάτω. Χθες βράδυ εν τω μεταξύ παρακολουθούσα τη βύθιση του Αγγλικού υπερωκεανίου Λουζιτάνια, από τορπιλισμό Γερμανικού υποβρυχίου κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό συνέβη στις 7 Μαΐου του 1915 και ήταν η αιτία να εισέλθουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο και φυσικά να χάσει η Γερμανία. Είναι τραγικό η χώρα του Γουτεμβέργιου, του Γκαίτε, του Σίλλερ, του Μπετόβεν (για να αναφέρω ελάχιστους) και τόσων σπουδαίων ανθρώπων να καταφέρνει πάντα να κάνει (και με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά ταιριάζει εδώ γάντι) τόσο μεγάλες μ@λ@κίες…

Όπως λέει μία παροιμία, “πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του”. Οι Γερμανοί συνεχίζουν το… χούι τους.

Επανέρχομαι στο θέμα. Την τραγική στιγμή της βύθισης του υπερωκεανίου άρχιζε να τρίζει η τηλεόραση, ο καναπές, οι τοίχοι και εκστασιάστηκα από την απίστευτη προσομοίωση (virtual reality), όπως όντως συμβαίνει κατά τη διάρκεια βύθισης ενός πλοίου… Τελικά ήταν ο πρώτος… σεισμός! Όλα στην ώρα τους.

Παρεμπιπτόντως μια και το ανέφερα, σήμερα το πρωί περνούσα έξω από κάποιο δημοτικό σχολείο. Πολύ χάρηκα που άκουσα τις παιδικές φωνές να αλαλάζουν χαρούμενα χρησιμοποιώντας συνεχώς τη λέξη… μ@λ@κ@! Παιδιά, το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι να ανοίξουν τα σχολεία (τελικώς). Να κλείσουν τα μυαλά πολλών γονιών είναι για να βελτιωθεί η παιδεία σε αυτή τη χώρα…

Τέλος με τα σχόλια. Έχουμε για τη συνέχεια:

Επιτέλους εκείνη την κλήρωση της πέννας Parker, την οποία η αντιπροσωπεία φυλάττει από το 2017 ως κόρην οφθαλμού για την κλήρωση, όσων αγόρασαν το βιβλίο “Σαν όνειρα σαν ψέμμα”· την οποίαν κλήρωση δεν αξιώθηκα ακόμα να κάνω. Και πραγματικά ευχαριστώ τους ανθρώπους αυτής της αντιπροσωπείας, οι οποίοι υποστηρίζουν κάθε μου καλλιτεχνική δραστηριότητα χωρίς κανέναν όρο… (παρ΄ όλο που εδώ η καθυστέρηση οφείλεται καθαρά σε δική μου… να μη το γράψω), χα!

Θα χρειαστώ έναν ή δύο μάρτυρες για την κλήρωση για να είμαστε απόλυτα διάφανοι αν και δεν πιστεύω πως κανένας θα έχει αμφιβολία επ΄ αυτού. Αλλά θα γίνει τυπικά, ώστε να δοθεί στην/ον τυχερή/ό μία θαυμάσια συλλεκτική πέννα, να γράφει, όχι στα παλαιά των υποδημάτων του, το 2021! Να του φέρνει μεγάλη τύχη σε ό,τι γράφει!

Θα ακολουθήσει άμεσα ένα επίκαιρο άρθρο περί διαγραφής των χρεών λόγω της πανδημίας. Περιμένετε λίγο.

Επίσης, ετοιμάζω μία ανάλυση του νέου Πολεοδομικού Κανονισμού (Ν. 4759 του 2020) για τους ενδιαφερόμενους. Ασχέτως των δικών μου δραστηριοτήτων, ο τομέας αυτός θα ενημερώνεται πλήρως από την πλευρά μου. Τέλος πάντων μηχανικός κάποτε σπούδασα και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι δυσκολίες έχουν, κυρίως οι νέοι μηχανικοί στο θέμα ερμηνείας της νομοθεσίας. Το περίεργο είναι πως ειδικά η πολεοδομική νομοθεσία συνεχώς (πράγμα παράξενο για την Ελλάδα)… βελτιώνεται! Έστω με αργούς ρυθμούς αλλά κάθε νέος Γενικός Πολεοδομικός Κανονισμός είναι σαφώς καλύτερος των προηγουμένων και αυτό από το 1985, όπου γνωρίζω τη νομοθεσία έως τώρα. Μία πολιτική σύμπλευση περίεργη, αφού κάθε κυβέρνηση ανεξαρτήτως τοποθέτησης κάτι καλό προσθέτει, αφού βεβαίως κάνει και του κόσμου τις βλακείες.

Απομένουν τα επόμενα σχετικά με τις επενδυτικές μας δραστηριότητες και τις δυνατότητες αυτής της πολύ ευμετάβλητης περιόδου. Εδώ τα περισσότερα…

Από καλλιτεχνικής απόψεως παρακαλώ (και εντόνως παροτρύνω) συνεχίστε να δημιουργείτε! Μην σταματάτε λεπτό! Θα τα δούμε και αυτά.

Αυτό ήταν γιατί ήθελα κάτι να γράψω να ξεκουραστώ… και να σας ενημερώσω.