Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Εμβόλιο COVID-19 Και Αφροδισιακά

Διαβάζω ή ακούω διάφορα σχόλια περί των εμβολίων κατά του COVID-19, όπου όροι, όπως “mRNA”, “DNA”, “ νανοσωματίδια λιπιδίων” και διάφορα άλλα, ξαφνικά χρησιμοποιούνται με την ίδια ευκολία με την οποίαν χρησιμοποιεί ο καθημερινός άνθρωπος αυτονόητους όρους της κβαντομηχανικής, όπως “ ιδιοστροφορμή”, την απλούστατη “τετραγωνικά ολοκληρώσιμη συνάρτηση”, τον τόσο κοινό “χώρο του Hilbert”, για να μην αναφερθώ τώρα στον πασίγνωστο “ερμιτιανό τελεστή”. Να είσαστε βέβαιοι όμως πως εάν κατά τύχη και λόγω κάποιου κβαντικού πειράματος εξαφανιστεί κάποια… πόλη θα αρχίσουν και οι προηγούμενοι όροι να αποκτούν κοινή σημασία.

Ίσως με θεωρήσετε κυνικό, αλλά το πνεύμα του άρθρου δεν είναι να ειρωνευτώ κανέναν για το εάν γνωρίζει ή όχι τους επιστημονικούς όρους και όχι μόνον αυτό, αλλά να επιχειρηματολογεί επί αυτών των επιστημονικών θεμάτων. Ο πυρήνας του σκεπτικού μου είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας ανθρώπων στην επιστήμη ή ακόμα περισσότερο στην επιστημονική κοινότητα. Αυτό ΕΙΝΑΙ ζήτημα! Τώρα όμως πώς γίνεται να εμπιστεύεσαι ένα αεροπλάνο, το οποίο για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί απαιτεί εκατοντάδες εκατομμυρίων “ποσοτήτων” γνώσεων και επιστήμης και το οποίο πιλοτάρουν… άνθρωποι είναι ένα άλλο θέμα.

Αλλά εδώ θα γίνω λίγο… πονηρός!

Διαθέτω ένα μοναδικό αντίτυπο ενός παλαιού και εξαιρετικά σπάνιου βιβλίου, την αξιοπιστία του συγγραφέα του έχω λόγους να γνωρίζω ως εξαιρετική (όχι κατ΄ ιδίαν προφανώς), το οποίο αναφέρεται στην Αφρική και εμπεριέχει άκρως (όπως διατείνεται ο συγγραφέας) αποτελεσματικές συνταγές αφροδισιακών… φίλτρων και αλοιφών (και για τα δύο φύλα).Υπόσχονται (και είμαι σίγουρος πως είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους) τρομερή διέγερση και άκρατο αισθησιασμό. Εμπεριέχει και… άλλα, αλλά εστιάζω στο θέμα μας.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως επειδή αυτές οι συνταγές περιγράφονται με τις τοπικές ονομασίες των πρωτόγονων φυλών, ενώ το βιβλίο είναι των αρχών του προηγούμενου αιώνα όταν ακόμα η Αφρική ήταν σε αρκετά σημαντικό βαθμό ανεξερεύνητη, δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιστοιχηθούν με γνωστά αντικείμενα ή φυτά.

Ούτε και οι περιγραφόμενες φυλές είναι σίγουρο πως υπάρχουν ακόμα, ίσως έχουν εξαφανισθεί, αφού πρόκειται για την Αφρική της αποικιοκρατίας. Πάντως κάποια “υλικά” είναι εύκολο να αναγνωρισθούν, όπως ας πούμε τα κόπρανα συγκεκριμένων αγρίων ζώων. Στα φυτά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Θα τολμούσατε να γευτείτε τα κόπρανα κροκοδείλου μαζί με άλλα άγνωστα υλικά με την υπόσχεση ενός μάγου μίας φυλής κανιβάλων για την τρομακτική και αδιάκοπη απόλαυση… χιλίων και μίας νυκτών;

Προσωπικά εκτιμώ πως… ναι!

Το κίνητρο είναι τρομερό και τίποτα δεν θα μπορούσε να το υπερνικήσει. Ακόμα και με υπέρογκο κόστος, εάν σας το ζητούσε ο μάγος της φυλής θα το δίνατε.

Τι θα έκανα εγώ;

Φυσικά και θα δοκίμαζα και εάν μπορούσα θα το… παρασκεύαζα ή μάλλον θα ΤΑ παρασκεύαζα, διότι δεν είναι μόνο μία συνταγή αλλά μία σπουδαία υπόσχεση! Πάντως θα κάνω και το εμβόλιο για τον COVID-19 μόλις έλθει η σειρά μου! Όποτε!

Είμαι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα ΚΑΙ των δύο! Και φύση και επιστήμη!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)