Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

ΕΛΛΑΔΑ versus Δ.Ν.Τ.

Είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες οι …χειρότεροι; (Δ.Ν.Τ.)

Δύο μόνο λόγια επ’ αυτού.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες οι …χειρότεροι όλων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όχι βέβαια. Απλώς η Ελλάδα εκτέθηκε πρώτη (ίσως κατά λάθος) σε ένα πρόβλημα της δομής του οικονομικού συστήματος.

Συμβαίνει σήμερα αυτό που συνέβη πολλές φορές στην ιστορία. Είναι η εποχή όπου ένα σύστημα πεθαίνει και ένα άλλο αναγεννιέται. Είναι περίπου σαν την εποχή του Μεσαίωνα να συζητάμε για τα μέτρα στήριξης της Φεουδαρχίας, την στιγμή που έχει ήδη αναπτυχθεί μία ισχυρότατη Αστική τάξη. Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου, όπου αναδείχθηκε ένα πρόβλημα των κανόνων ρύθμισης του Καπιταλισμού.

Τα μέτρα και τα κάθε λογής μέτρα, τα οποία οσονούπω θα πρέπει να ληφθούν και για την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, … απλά δεν επαρκούν διότι είναι σαν να προσπαθείς να φτάσεις στην Κύπρο με …τραίνο. Ή αλλάζεις το είδος του οχήματος ή εν τέλει αλλάζεις τον προορισμό σου.

Σημαντική Διευκρίνηση: Όσα γράφονται είναι αποκλειστικά δικές μου απόψεις, τις οποίες έχω αποκρυσταλλώσει μετά από βαθειά μελέτη, σκέψη και εφαρμογή στην πράξη. Είναι οπωσδήποτε απολύτως υποκειμενικές. Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι είναι οι ορθές ή οι μοναδικές. Αποτελούν μία μορφή προσέγγισης σύμφωνα με την δική μου οπτική γωνία και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)