Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Εγκαταλελειμμένες Στρατιωτικές Βάσεις και Εξοπλισμός της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Στον κλάδο των ακινήτων, λέγεται ότι αυτό που λείπει δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι ιδέες. Υπάρχει αφθονία επενδυτών διαθέσιμων για μια καλή συμφωνία.

Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ να ψάχνω στο παρελθόν. Μου αρέσουν τα περίεργα και οι λεπτομέρειες της ιστορίας… Το τυχαίο και πόσο ρόλο παίζει…

Έχω διαβάσει απίθανα πραγματικά περιστατικά και για να το πω και αυτό και η ζωή μου έχει μία τάση να ακολουθεί αυτές τις “οριακές” καταστάσεις. Για να είμαι ειλικρινής η “λειτουργία” μου βασίζεται στις οριακές συνθήκες. Εκεί είναι η βέλτιστη απόδοσή μου.

Στις οριακές καταστάσεις και συνθήκες…

Όσοι ενδιαφέρεστε για την ιστορία θα δείτε πως η καίρια μάχη, η οποία έκρινε τις τύχες της Ευρώπης για περίπου 1000 χρόνια και συνεχίζει να τις επηρεάζει τα μέγιστα μέχρι και σήμερα κρίθηκε από ένα παρεξηγημένο νεύμα. Ο Βυζαντινός Αυτοκράτωρ Ρωμανός Δ΄ κατανικούσε τους Σελτζούκους Τούρκους υπό τον Αλπ Αρσλάν, αλλά επειδή ένοιωθε να απομακρύνεται ταχύτατα από την βάση του σήκωσε το χέρι του για να σταματήσει η ούτως ή άλλως νικηφόρα καταδίωξη. Αυτό το νεύμα όμως ήταν μοιραίο. Εξελήφθη από τον στρατό σου ως νεύμα υποχώρησης και προκάλεσε σύγχυση, την οποία ο Αλπ Αρσλάν εκμεταλλεύτηκε δεόντως και ανέτρεψε μία καθ’ όλα καθαρή νίκη σε ήττα.

Αυτά συνέβησαν στα βάθη της Αρμενίας στο Μαντζικέρτ το 1071. Αυτό το νεύμα ακόμα “γνέφει” στην ιστορική πορεία…

Ναι, αλλά μην ξεχνάτε πως κάποια άλλη στιγμή κάποιο άλλο “παρεξηγημένο” νεύμα θα επηρεάσει τα επόμενα 1000 χρόνια και ίσως όχι με την ίδια φορά…

Η Ε.Σ.Σ.Δ. ήταν ένα “νεύμα” της ιστορίας. Μόλις 70 χρόνια σε χιλιάδες χρόνια Πολιτισμού ίσως δεν είναι παρά μία σταγόνα στην ιστορία… ποιος άραγε θυμάται το ισχυρότερο Βασίλειο από το 1305 στο 1375, (φανταστικό παράδειγμα αναφέρω) ασχέτως με το πόσο μπορεί να εντυπωσίαζε τον τότε Κόσμο…

Μην με παρεξηγήσετε δεν προσεγγίζω το ζήτημα από πολιτικής απόψεως, αλλά από ιστορικής. Θα ήθελα πολύ να “ζήσω” την Σοβιετική Ένωση. Ήταν από πάρα πολλές πλευρές ανεπανάληπτη. Δεν πρόλαβα να την επισκεφθώ γιατί και αυτή με ένα “νεύμα” πάει, έφυγε…

Έμειναν ωστόσο πίσω της πολλά από τα έργα της. Δεν μπορώ να εκτιμήσω την ανθρώπινη πλευρά αλλά σίγουρα μπορώ την υλική πλευρά.

Συγκεκριμένα υπάρχει τεράστιος αριθμός εγκαταλελειμμένων “υπολειμμάτων”, ας μου επιτραπεί η έκφραση αυτή:

άκρως μυστικές πόλεις, εγκαταλελειμμένες και άκρως απόρρητες πυρηνικές βάσεις και σημεία εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, υπόγειες και ιδιαίτερα καλά κρυμμένες βάσεις υποβρυχίων…

Επίσης ένας τεράστιος αριθμός αεροπλάνων και εξοπλισμού, ο οποίος σκουριάζει(;) σε διάφορα σημεία.

Υπάρχουν και πολλές “ανύπαρκτες” πόλεις, κλειστές πόλεις, όπως λέγονταν. Δεν τολμώ να σκεφτώ τη μοίρα ανθρώπων, οι οποίοι λόγω μυαλού και ικανοτήτων θα έπρεπε να φυλακισθούν ουσιαστικά σε κάποιο “ανύπαρκτο” σημείο της απέραντης Σιβηρίας προκειμένου να αναπτύσσουν τα όπλα κορυφαίας τεχνολογίας της Ε.Σ.Σ.Δ… φοβερό…

Εφιαλτικό…

Μπορώ πάρα πολλά να σας υποδείξω σχετικά και με μεγάλη θα έλεγα λεπτομέρεια… Αλλά σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να αποτελέσει αναφορά μυστικών υπηρεσιών! Εξ’ άλλου δεν έχουν κανένα νόημα πλέον όλα αυτά…

Θα ήθελα όμως να σας υποδείξω κάποιες διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες… ΜΗΝ τις τολμήσετε αν δεν είστε απόλυτα εξοικειωμένοι με αυτό το είδος των διεργασιών. Ούτε για αστείο, αλλά δεν είναι παράλογο να τις γνωρίζετε.

Δεν ισχυρίζομαι πως ευρίσκονται στην φωτεινή πλευρά της επιχειρηματικής ζωής, αλλά υπάρχουν και είναι εκεί. Προφανώς κάποιες από αυτές αντιστοιχούν στην ίδια “περιοχή πιθανοτήτων μία λοταρία… Αλλά εκεί επιλέγουν οι πιθανότητες και η τύχη, ενώ εδώ επιλέγετε …ΕΣΕΙΣ!

Σταματώ σε αυτό το σημείο κλείνοντας με μία ενδιαφέρουσα είδηση, την οποία δεν επεξεργάζομαι περαιτέρω, απλά την αναφέρω. Πρόκειται για την πώληση 4 “γυμνών” υπερηχητικών MIG-31 Foxhound αντί του ποσού των 3 λιρών Αγγλίας το καθ’ ένα, δηλαδή περίπου 3,5 ευρώ. Με 14,00 ευρώ τέσσερα MIG-31 έστω απομεινάρια. Ωραία θα μου πείτε και τα έξοδα μεταφοράς “άλλα” έξοδα κλπ … Δεν διαφωνώ…

Αααα, ξέχασα!

Πόσο εκτιμάται ότι κόστιζαν πραγματικά σαν μέταλλο το κάθε ένα; Μόλις 4 εκ. δολάρια, δηλ περίπου 3,2 εκ ευρώ… Συνεπώς με 14,00 (δεκατέσσερα – για να μην νομίστε πως είναι λάθος-) ευρώ ένας στόλος αξίας 12,80 εκ. ευρώ. Καθόλου άσχημα θα έλεγα… (δεν τολμώ να υπολογίσω το rate of return, την απόδοση της επένδυσης)!

Βέβαια για τον συγκεκριμένο πωλητή δεν ήταν ότι καλύτερο, διότι μάλλον ενήργησε έξω από το θεμιτό πλαίσιο και τώρα είναι στην φυλακή (για 11 χρόνια)… Αλλά c’est la vie

Η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8349036/Russian-jailed-for-selling-fighter-jets-for-3.html

(Το άρθρο αυτό γράφτηκε για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνον. Ωστόσο δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σας ενημερώσω, πως ΟΝΤΩΣ υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αυτού του τύπου και φυσικά όχι στην σκοτεινή πλευρά)…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)