Είναι τα Πέτρινα Σπίτια το Volkswagen Kombi της Ελλάδος;

Σήμερα δεν έχω λόγια. Μάλλον όχι σήμερα… συνεχώς. Θλίβομαι από μία Ελλάδα, η οποία βυθίζεται πλέον σε μία κατάσταση πλήρους τέλματος και καθίσταται απερίγραπτη.

Μάλλον περιγράφεται από τις πυρκαγιές σήμερα, από την πλήρη λησμονιά της εισβολής στην Κύπρο, προχθές, από την εμμονή στο παρελθόν και την ηρωοποίηση, όποιου σημαντικού ή ασήμαντου ανθρώπου πεθαίνει.

Σαν να μην υπάρχει κανένα μέλλον. Και πλήρης απογοήτευση.

Ωραία, ας δεχτώ πως είναι όά τόσο χάλια. Είναι όμως περισσότερο χάλια απ΄ό,τι ήταν η Γερμανία αμέσως μετά την λήξη του Β’ ΠΠ;

Και όχι μόνον η Γερμανία, δείτε και την Αγγλία… η οποία ήταν νικήτρια.

Δεν αντιλέγω σκληρή και πονεμένη η ιστορία του τόπου, αλλά τόσο πια… Τέλος πάντων.

Προσωπικά ούτε με φίλτρα δεν μπορώ να δω υπό αυτό το πρίσμα. Το ερώτημα είναι ΤΙ ΚΑΝΩ και ποιά μέθοδο πρέπει να ακολουθήσω.

Η Γερμανία μετά τον Β’ ΠΠ ήταν κατεστραμμένη. Όχι τόσο πολύ, όσο νομίζεται (γ΄ενικός) αλλά αποδεκατισμένη σίγουρα. Περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της χάθηκε.

Ποιό ήταν το “εργαλείο” ανάκαμψης της, το οποίο επούλωσε τα τραύματα του πολέμου μόλις την δεκαετία του 80; Κατ΄αρχήν η θέληση των εναπομεινάντων κατοίκων να γίνουν και πάλι ισχυροί και η Γερμανία υπερ-δύναμις. Αυτό στην Ελλάδα αποτελεί ανέκδοτο.

Αλλά δεν αρκεί η θέληση απαιτούνται και τα κατάλληλα “εργαλεία”. Ποιό νομίζετε πως ήταν ένα σπουδαίο εργαλείο για την ανάπτυξη της Γερμανίας;

Μα το ελαφρύ φορτηγάκι της Volkswagen, το λεγόμενο Τ2 Kombou (Type 2, διότι το Type 1 ήταν ο περίφημος σκαραβαίος). Παρεμπιπτόντως για τους μη Γερμανομαθείς Volk σημαίνει λαός και Wagen αυτοκίνητο (όχημα). Κοινώς Volkswagen το αυτοκίνητο του λαού, το -s- είναι συνδετικό ενώ τα ουσιαστικά στα γερμανικά γράφονται με κεφαλαίο γράμμα.

Το Τ2 έκανε τα… πάντα! Είναι ενδιαφέρον ωστόσο πως την ιδέα ΔΕΝ την είχε Γερμανός, αλλά ο… Ολλανδός αντιπρόσωπος της Volkswagen, ο οποίος και περιέγραψε τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά, τα οποία θα ήθελε να πληροί ένα όχημα αναγκαίο για την εποχή.

Φίλοι, όπως ο Λάμπρος Σκαρτσής Labros Skartsis μπορούν να γράψουν πολύ περισσότερα σχετικά και με χαρά αναμένω αντίστοιχο άρθρο.

Το Τ2 λοιπόν παρείχε στην Γερμανίδα και τον Γερμανό ένα σπουδαίο εργαλείο. Ενα προσιτό όχημα με μία εξαιρετικά ευέλικτη σχεδιαστική νοοτροπία, μόνο… πύραυλο δεν το μετασκεύασαν, για… ιπτάμενο δεν είμαι σίγουρος.

Και η Γερμανία με την βοήθεια αυτού του εργαλείου του λαού αναπτύχθηκε και πάλι.

Αλήθεια για αναλογιστείτε τι πρόοδος θα είχε συντελεστεί στην χώρα μας (εάν βεβαίως δεν τρωγόμαστε για άλλα τρία χρόνια με τον εμφύλιο) αν στην Ελληνική επαρχία υπήρχαν διαθέσιμα φορτηγάκια ή τρακτεράκια. Αυτό για να μην σας δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση πως τα εργαλεία ΔΕΝ κάνουν τον μάστορα.

Ναι δεν τον κάνουν, αλλά μάστορας χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μην ξεχνάτε πως τα πλεονάζοντα μεταγωγικά και αποβατικά Liberties του Αμερικανικού ναυτικού μετά τον πόλεμο ήταν τα εργαλεία της ανάπτυξης (και μετέπειτα κυριαρχίας) της Ελληνικής ναυτιλίας.

Και τώρα θέτω το ερώτημα:

Με την παραδοχή πως η Ελλάδα ουσιαστικά αυτή τη στιγμή τροφοδοτείται από τον τουρισμό (και την ναυτιλία) ποιό θα μπορούσε να είναι το “εύκολο” και προσιτό “εργαλείο” της;

Και αναρωτιέμαι, μήπως ένα πέτρινο σπίτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το Volkshaus (σε αναλογία με το Wagen) για την πολυ-τραυματισμένη Ελλάδα του 2018.

Μα ένα πέτρινο σπίτι δεν αποτελεί κάποια μορφής τεχνολογία προόδου. Ούτε όμως και το Τ2 αποτελούσε. Εργαλείο ανάπτυξης ήταν και οι μηχανικοί της Volkswagen δεν το σχεδίασαν παρά για να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες τους και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

Το ίδιο και ένα πέτρινο σπίτι. Με ένα προσιτό κόστος σε ένα ιδιόκτητο (η καλή εκδοχή) οικόπεδο οπουδήποτε και με μία πισίνα ενδεχομένως να αποφέρει ένα σημαντικό εισόδημα ανακούφισης. Και σου μένει και το σπίτι!

Δεν είναι η εφεύρεση του αλγορίθμου της Google, ούτε και η πυραυλική τεχνολογία για τον Δία, αλλά είναι μία ρεαλιστική πραγματικότητα, ακόμα και με την στυγνή φορολογική πολιτική. Μην ξεχνάτε ή μάλλον μάθετε πως οι Γερμανίδες και οι Γερμανοί δούλευαν μία ώρα επιπλέον για την χώρα τους μετά τον πόλεμο, υπέρ της Γερμανίας. Η στυγνή φορολογία σημαίνει μία ημέρα επιπλέον για την Ελλάδα, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι η ζωή.

Βέβαια την περίοδο της κρίσης το κυρίαρχο ήταν “δουλεύω για όσο πληρώνομαι”, αλλά με αυτά τα μυαλά τα μνημόνια ως το 2060 και η δήμευση της περιουσίας μας για 99 χρόνια δεν πρέπει να εκπλήσσουν.

Το σίγουρο αγαπητοί μου φίλες και φίλοι είναι πως κάθε ημέρα, όταν ξυπνώ σκέφτομαι τι μπορώ να βελτιώσω κατά 1%, ώστε σε έναν χρόνο να είμαι 360% πιο μπροστά. Και μην με κατηγορήσετε για κομπορρημοσύνη (απλώς η μέθοδος αποδίδει). Τα μοιρολόγια δεν φαίνεται να έχουν επιτυχία εκτός από τις συλλογές δημοτικών τραγουδιών.

Τα πέτρινα σπίτια είναι ένας τομέας, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, αλλά πάντα εκεί όπου δύναμαι.

Σκεφτείτε και αξιολογείστε τους προηγούμενους συλλογισμούς και εξετάστε εάν μία επένδυση σε ένα πέτρινο σπίτι (εξ΄αρχής ή η αποκατάσταση ενός υπάρχοντος) μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο, όπως το περίφημο Τ2 Kombi.

Σημ. 1: Δεν ονόμασα την σειρά πέτρινων σπιτιών “Τ” τυχαία. Αναμείνατε και την “Τ” plus (συν στα Ελληνικά).

Σημ. 2: Το φορτηγάκι των φωτογραφιών είναι από επόμενη σειρά, αλλά είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρομαι. Το εντόπισα κάπου στην Κορινθία. Έχει ενδιαφέρον και η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής σημαίας. Τι να σημαίνει άραγε αυτός ο τυχαίος συμβολισμός;

Σημ. 3: Για άντε κάντε κάτι…

Είναι τα Πέτρινα Σπίτια το Volkswagen Kombi της Ελλάδος;Σήμερα δεν έχω λόγια. Μάλλον όχι σήμερα… συνεχώς. Θλίβομαι από…

Gepostet von Teucros Sakellaropoulos am Montag, 23. Juli 2018