Μερικά σημεία σχετικά με τη χθεσινή απόφαση, αφού τονίσω πως σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν ΔΕΝ ήταν αυτή, η οποία εκδόθηκε. Αυτό ας μην το ξεχνάμε ούτε να το παραβλέπουμε… Συνεχίζω:
Α. Μαφία
Πολλές φορές έχω σκεφτεί τι ποσοστά θα λάμβανε η Μαφία στην Ιταλία, εάν της επιτρεπόταν να κατέλθει στις εθνικές εκλογές. Ενδεχομένως περισσότερο από 7%. Αυτό τι σημαίνει; Πως η Μαφία θα ήταν θεάρεστο κόμμα;
Το επιχείρημα, αυτό το άκουγα πολύ συχνά από γνωστούς “δημοσιογράφους”, οι οποίοι έκριναν πως αφού 380 χιλιάδες επέλεξαν αυτό το κόμμα πρέπει να τους ακούσουμε… Και οι οποίοι τους έδιναν βήμα… Ή τέλος πάντων πως… “σημαίνει κάτι”. Βεβαίως και σημαίνει! Όταν τα κύτταρα του οργανισμού σου τρελαίνονται και μετατρέπονται σε καρκινικά δεν θα σκεφτείς πως “κάτι καλό έχουν να σου πουν”, αλλά πως υπάρχει κάποια σοβαρότατη αιτία, την οποίαν πρέπει να καταπολεμήσεις προκειμένου να τα εξοντώσεις και όχι να τους δώσεις… λόγο!
Άρα, καμμιά δικαιολογία σε όποιους υποστηρικτές. Και καμία δικαιολογία και στους ψηφοφόρους. Ήταν σε πλήρη διαύγεια και γνώση του τι εψήφιζαν.
Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να εστιάσει στο ΤΙ είναι αυτό, το οποίο δημιουργεί τόσο εύκολα καρκινικά κύτταρα.
Β. Δημοκρατία
Η Δημοκρατία στην Ελλάδα ΔΕΝ λειτουργεί καλά. Υπάρχουν θέματα. Και με ρίγος σκέφτομαι εάν η απόφαση του δικαστηρίου ήταν διαφορετική τι θα συνέβαινε. Δεν μπορεί η Δημοκρατία να κρέμεται από μία κλωστή, διότι κρεμόταν εάν δεν το συνειδητοποιήσατε. Απαιτούνται περισσότερες δικλείδες ασφαλείας. Και πολύ ταχύτερα και αμεσότερα αντανακλαστικά.
Γ. Ιδέες και Πράξεις
Ένα άλλο θέμα αφορά το ζήτημα του γιατί δικάζεται και καταδικάζεται κάποιος. Θα αναφερθώ εκτενώς σε αυτό το ζήτημα σε άλλο άρθρο. Εάν σκεφτώ να κάνω κάτι δεν διώκομαι, εκτός εάν το πράξω. Εάν όμως προτρέψω κάποιους να το πράξουν, τότε υποκινώ και ας μην πράττω ο ίδιος. Δικονομικά το ζήτημα θα έχει προφανώς μελετηθεί, δεν είμαι νομικός δεν κατέχω το θέμα.
Οι ιδέες κατά τη γνώμη μου είναι μακράν (πολύ μακράν) το επικινδυνοδέστερο εργαλείο… Οι δικτάτορες κάθε τύπου το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Στις δημοκρατίες υπάρχει δυσκολία…
Δ. Ουαί τοις Ηττημένοις
Ένα τελευταίο και πολύ σημαντικό. Ένα μήνα πριν τη λήξη του Β΄ΠΠ στην Ευρώπη αρκετά κράτη κήρυξαν τον πόλεμο στη Γερμανία και την Ιαπωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η… Τουρκία, η οποία το… θυμήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1945!
Κατανοώ πως δεν είναι εύκολο να είσαι σε θέση μάχης. Και ο φόβος είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Τουλάχιστον όμως να είσαι σαφής, (crystal clear, όπως είναι η όμορφη Αγγλική έκφραση) όσον αφορά τα πιστεύω σου. Και να μην φοβάσαι για αυτά. Η καθαρότητα από μόνη της έχει δύναμη. Συνήθως οι των άκρων είναι πολύ μαχητικοί. Οι υπόλοιποι σιωπηλοί. Εντάξει μην πάρεις το όπλο σου. Διακήρυξε όμως και κατέστησε με σαφήνεια και ξεκάθαρα τις θέσεις σου. Είναι πολύ δυσκολότερο όταν βλέπουν πόσοι ΔΕΝ τους υποστηρίζουν.