Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δηλητηριώδεις Πολιτικές Σκέψεις (24 Φεβ 2019)

Περί του τιμήματος της παραχώρησης της σύμβασης του Αεροδρομίου Αθηνών

Είναι εντελώς υποτιμητικό να επαίρεται μία κυβέρνηση (και εννοώ άπασες από την εποχή των μνημονίων και όχι μόνον) πόσο υψηλό τίμημα επέτυχε από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, τα οποία η ίδια η χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί. Είναι συνολική κατάντια η πώληση σε (δήθεν) επενδυτές. Μία πόρνη εκ πεποιθήσεως και όχι από ανάγκη δεν χρειάζεται να υπερηφανεύεται για το ύψος του τιμήματος των υπηρεσιών της. Είναι απλά πόρνη (προσέξτε γιατί υπάρχουν και οι “πόρνες” του Κ. Βάρναλη, για τις οποίες έχω γράψει και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό).

Περί του ύψους των κτιρίων πέριξ της Ακρόπολης

Λάθος η αντίδραση για τα νέα κτίρια, τα οποία, όπως λέγεται, θα επισκιάσουν με το ύψος τους την Ακρόπολη. Κατ’ εμέ θα έπρεπε να επιτραπούν ουρανοξύστες γύρω-γύρω από την Ακρόπολη ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Διότι τα μνημεία εκτός από αισθητική είναι και ιδέα. Και η μόνη σχέση του Ιερού Βράχου με τη νέα Ελλάδα φοβάμαι πως είναι μόνον το αντίτιμο  του εισιτηρίου εισόδου για την επίσκεψη. Ας μην την βλέπουμε και μας ενοχλεί…

Περί της επερχόμενης… κακοκαιρίας

Πριν από πολλά χρόνια κάθε σπίτι είχε ένα γυάλινο εξάρτημα με ένα σκούρο γκρι υγρό μέσα του, το οποίο ονομαζόταν θερμόμετρο. Αυτό μετρούσε πραγματικά την θερμοκρασία!
Σήμερα κάθε σπίτι έχει ένα (τουλάχιστον) εξάρτημα με γυάλινη οθόνη και κάτι ρευστό μέσα του, το οποίο μ ε τ α δ ί δ ε ι την θερμοκρασία, την οποία δεν μετρά μόνο του, αλλά του την υπαγορεύουν.

Η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό μετριέται σωστά, αλλά δεν είναι σίγουρο πως μεταδίδεται ΚΑΙ σωστά! Εάν κάποιος προσθέσει ή αφαιρέσει κάποιους βαθμούς στην μετάδοση θα νοιώθεις καύσωνα με 28 βαθμούς και κρύο με 18. Γιατί έχεις μάθει να υπακούς στο μυαλό σου και όχι να ακούς το σώμα σου.

Εάν μάλιστα ονοματίσει και το μετεωρολογικό φαινόμενο τότε θα το μετατρέψει σε κάποιον άλλον αόρατο εχθρό, τον οποίον θα πρέπει να φ ο β ά σ α ι ! Διότι ο στόχος είναι η πρόκληση φόβου και πανικού και όχι η αντίληψη της απλής πραγματικότητας. Και στην συνέχεια θα εμφανισθεί ο… σωτήρας για να σε σώσει. Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο να δεχθείς τον ολοκληρωτισμό ως λύτρωση.

Πρόβλεψη για την… υπερκαταιγίδα του… αιώνα

ΔΕΝ θα έλθει το Σαββατοκύριακο, θα έλθει την Δευτέρα και θα είναι μία απλή καταιγίδα. Αυτή θα φύγει, ο φόβος όμως θα μείνει!