Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Δεν Μ΄ Ενδιαφέρει Πχιά

Μία από τις πλέον επικίνδυνες εκφράσεις, οι οποίες δύναται να ειπωθούν. Άπαξ και λεχθεί ένα είναι σίγουρο: δεν μπορεί να ασκηθεί πλέον καμία επιρροή σ’ εκείνην ή εκείνον, ο οποίος τη εξέφρασε. Χάνεται ο αόρατος δεσμός εξουσίας!

Δεν Μ΄ Ενδιαφέρει Πχιά!

Άρα καμία συνέπεια δεν έχει νόημα και –κυρίως- καμία τιμωρία. Κάντε ό,τι θέλετε. Σκοτίστηκα η ευγενική έκφραση … και ας μη γράψω την κάπως λιγότερο ευγενική, η οποία αρχίζει με το.. “στα… ” (ισχύει δι’ άνδρας και γυναίκας). Δεν “πιάνει” τίποτα. Είναι και η μόνη φράση, την οποίαν φοβάται και ο πολυ-αγαπητός Θάνατος. Διότι η δύναμίς του έγκειται στο ακριβώς αντίθετο. Άπαξ και δεν σε αφορά χάνει κάθε δύναμη επιβολής.

Οι ήρωες δεν γίνονται ήρωες επειδή τόλμησαν. Οι ήρωες  έγιναν ήρωες επειδή  α δ ι α φ ό ρ η σ α ν. Δεν τους ένοιαζε τίποτα πλέον. Και φυσικά ούτε και ο Θάνατος. Σκοτίστηκαν, τον έγραψαν στα παλαιά των υποδημάτων τους (είδατε, γίνομαι πολιτικά ορθώς πλέον στις εκφράσεις μου)! Και ο πολυαγαπημένος φίλος έκανε τότε πίσω. Διότι σκέφτηκε:

“Πώς θα… ζήσω ΕΓΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, εάν δεν με φοβούνται;”

Εάν λοιπόν ο Θάνατος κάνει πίσω, φανταστείτε οι… άνθρωποι. Και θα προσθέσω τα ανθρωπάκια. Διότι, όποιος αντλεί δύναμη από μία υποτιθέμενη εξουσία στην πραγματικότητα είναι γυμνός. Η πραγματική εξουσία δεν μπορεί να βασίζεται στο φόβο των άλλων, παρά στην δική σου ισχύ. Στην εποχή μας ο φόβος είναι το κλειδί.

Κανόνας απαράβατος: ό,τι σε φοβίζει δεν έχει καμία ισχύ!

Σκεφτείτε τα! Είναι… Προφητεία!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #70 της 02-06-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)