Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Δίγαμος και Πολιτικά Διδάγματα

Υπάρχει μία ιστορία τρόμου (δεν είναι δικό μου το σκεπτικό ούτε το σενάριο) για έναν Αμερικανό πωλητή, ο οποίος ήταν… δίγαμος! Το γεγονός πως λόγω του εργασιακού του αντικειμένου έλλειπε μεγάλα χρονικά διαστήματα τον εξυπηρετούσε θαυμάσια στο να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ των δύο συζύγων του.

Και οι δύο ήταν πολύ ερωτευμένες μαζί του και υπέφεραν όταν έλλειπε. Οπότε σκέφτηκε να τις ωθήσει σε κάποια αθλήματα-χόμπυ, ώστε να γεμίζουν το χρόνο της απουσίας του. Τη μία την προέτρεψε στο να ασχοληθεί με το γκολφ ενώ την άλλη με το μπόουλινγκ.

Ωστόσο επειδή και οι δύο αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ικανές στα χόμπυ τους (είχαν άφθονο χρόνο να εξασκηθούν), όταν διοργανώθηκε ένα τουρνουά ερασιτεχνών σε κάθε άθλημα αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Ο δίγαμος πωλητής, ο οποίος προφανώς θα ήταν και πολύ επιτυχημένος αφού πούλαγε ωραίο παραμύθι και στις δύο θέλησε να τους κάνει από ένα δώρο στην κάθε μία αλλά με την προϋπόθεση να το ανοίξουν πριν τους αγώνες.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Δυστυχώς όμως και για κακή του τύχη τα τουρνουά διοργανώθηκαν ταυτόχρονα την ίδια ημερομηνία αλλά και στην ίδια μικρή πόλη! Η οποία για ακόμα χειρότερή του τύχη είχε μόνο ένα ξενοδοχείο στο οποίο έκλεισαν δωμάτια και οι δύο γυναίκες του για να τον ευχαριστήσουν! Μόνο πως τα έκλεισαν με το ίδιο όνομα και ο ξενοδόχος τα μπέρδεψε. Και αναγκαστικά θα έπρεπε να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο!

Η σύμπτωση ήταν εντυπωσιακή, αλλά και το ονοματεπώνυμο του συζύγου τους πολύ κοινό (Robert Smith κοινώς Γεώργιος… Παπαδόπουλος) και δεν υποψιάστηκαν κάτι. Στο δωμάτιο όμως οι συμπτώσεις άρχισαν να ακολουθούν η μία την άλλη. Έως ότου έφτασε η στιγμή των κοινών δώρων! Μόνο πως εκεί ο πωλητής παρέδωσε λάθος… εμπόρευμα. Τα δώρα ήταν από ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλα για το κάθε άθλημα. Αλλά τα του γκολφ τα έλαβε η σύζυγος του μπόουλινγκ και αντιστρόφως αυτή του μπόουλινγκ τα παπούτσια του γκολφ!

Και εμφανίστηκε και ο σύζυγος, ο οποίος δεν περίμενε να συναντήσει τις αγαπημένες του στο κοινό δωμάτιο να τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες!

Την άλλη η μέρα η μία για μπαλάκι του γκολφ χρησιμοποιούσε τους βολβούς των ματιών του πωλητή, ενώ η άλλη για μπάλα του μπόουλινγκ το κεφάλι του!

Ηθικόν δίδαγμα: πρόσεχε μην μπερδέψεις τα δώρα!

Πολιτικόν δίδαγμα: εάν προσπαθείς να προσεταιριστείς μία κοινωνική τάξη (ή τάση) ενώ είσαι… δίγαμος, αφ΄ ενός θα κάνεις μοιραία κάποιο λάθος στα δώρα-υποσχέσεις, αφ΄ ετέρου να είσαι βέβαιος πως θα καταλήξεις, όπως ο πωλητής.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #76 της 06-07-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)