Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Δίαιτα Teucris (update I – 1η ενημέρωση)

Στις 7 Απριλίου (2019) ξεκίνησα, όπως σας είχα ανακοινώσει την προσωπική μου (μη επιστημονική) δίαιτα Teucris. Σας υποσχέθηκα ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της. Η δίαιτα δεν είναι κυβερνητική πολιτική. Ή χάνεις όντως κιλά ή δεν χάνεις ή παίρνεις περισσότερα! Και αποδεικνύεται από ένα αξιόπιστο όργανο, το οποίο δεν έχει σχέση με ψυχολογία, αν και μπορεί ούτε και αυτό να το πιστεύεις. Ονομάζεται τέλος πάντως ζυγαριά και με μαθηματικό τρόπο δείχνει το βάρος σου.

Δύο εβδομάδες τώρα την τηρώ με απόλυτη συνέπεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις κάθε είδους δίαιτες είναι κυρίως ένα: πεινάς! Και φυσικά όταν πεινάς καθίσταται δυσκολότερη η τήρησή της. Στην συγκεκριμένη δεν βίωσα πείνα. Έχουν χαθεί 5 κιλά έως τώρα. Από 87,50 είμαι 82,50 πλέον. Το σημαντικότερο είναι πως τροποποιείται και η διάθεσή στην επιλογή των τροφών. Τα 4 βασικά στοιχεία, τα οποία εξοβελίστηκαν από την διατροφή μου, τώρα δεν τα επιζητώ. Είναι λογικό.

Συνεπώς έχουμε μία αντικειμενική αξιολόγηση. Θα την συνεχίσω όχι γιατί έχω κάποιο λόγο πλέον, αλλά διότι μου αρέσει αυτή η εξέλιξη και το εισπράττω. Ο αρχικός στόχος ήταν τα 79 κιλά αλλά δεν πολύ-σκοτίζομαι. Να σε απασχολεί κάτι ναι, αλλά όχι να σε απασχολεί τ-ό-σ-ο πολύ. Ούτε να μετατρέπεται σε εμμονή.
Απλώς λειτουργεί. Τις ημέρες αυτές κυρίως την Κυριακή μπορεί να γίνουν από πολλούς παρεκτροπές. Σκεφτείτε το. Αρχίστε όχι από την Δευτέρα, αλλά από την Κυριακή. Είναι ίσως η καλύτερη στιγμή χρονικά και θα αποκτηθεί και μία αυτοπεποίθηση άλλης μορφής.

Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να βοηθήσω όσες και όσους θα ήθελαν μία καλύτερη σωματική δομή. Αλλά επαναλαμβάνω. Αγαπάτε τον εαυτό σας. Καμία δίαιτα ή εκγύμναση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Αν νοιώθεις όμορφα και το σώμα σου θα είναι όμορφο ανεξαρτήτως βάρους, ύψους, χρώματος ή μορφής. Και εάν το να πιείς ένα κρασάκι και να απολαύσεις λίγο περισσότερο φαγητό αποτελεί καλύτερη ψυχολογική βοήθεια από μία δίαιτα εξαναγκασμού μην την υιοθετήσετε.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως δεν έχω ιατρική δικαιοδοσία για να προτείνω δίαιτες. Προσωπική εμπειρία εκθέτω.

Σημ. Κατανοείτε εκτιμώ ποιά από τις φωτογραφίες είναι πριν και ποιά μετά…