Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Γράμμα από το Τέξας – Letter from Texas

Πρωινές ώρες σήμερα (λόγω διαφοράς ώρας) έλαβα ένα e-mail από το Τέξας. Δείτε επακριβώς τι γράφει (μεταξύ άλλων):

“Παρακολουθώ τις ειδήσεις από την Ελλάδα και συνεχώς σκέπτομαι. Τι εφιάλτης! Απίστευτο. Φαίνεται πως σχεδόν όλα τα εθνικά κράτη έχουν στραφεί εναντίον των πολιτών τους.”

“I see the news about Greece and keep thinking, “What a nightmare!!” Unbelievable.
It seems that almost all white nations have turned against their citizens.”

Και συνεχίζει:

“Έχω μελετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορώ να πιστέψω τι σάπια, βρωμερή (διεφθαρμένη), ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, κομμουνιστική συμμορία κλεφτών (είναι αυτή).”

“I have been studying the EU and I can not believe what a rotten, stinking, NAZI, communist bunch of thieves.”

Ποιος τα γράφει αυτά; Μήπως ένας απλός εργαζόμενος Αμερικάνος, μήπως ένας χαμηλόμισθος κυβερνητικός υπάλληλος;

Όχι αγαπητές/οί μου! Μου τα γράφει ένας άνθρωπος με πετρελαιοπηγές στο Τέξας. Ένας (εντελώς) σκληρός καπιταλιστής, με την έννοια της πίστης στην απόλυτα ελεύθερη οικονομία και τα κλασσικά –το τονίζω αυτό- Αμερικανικά ιδανικά ή όπως αλλιώς θέλετε να τα ονομάσετε· αλλά αυτά, τα οποία συμφωνούμε δε συμφωνούμε, μας αρέσουν δεν μας αρέσουν σφυρηλάτησαν την νοοτροπία των πολιτών της μεγάλης αυτής χώρας.

Όταν Αμεικάνοι καπιταλιστές αυτής της εμβέλειας και τύπου αξιολογούν με αυτές τις φράσεις την κατάσταση στηνΕλλάδα και τηνΕυρ’ώπη, τότε καταλαβαίνετε σε τι περιδύνηση περιστρεφόμασυτε.

Τέλος καταλήγει (αφού γράφει κάποια επαγγελματικά ζητήματα) και με μία πρόσκληση:

“Ο Β. και εγώ σε σκεφτόμαστε κάθε φορά, κατά την οποία βλέπουμε τον παραλογισμό (ανοησίες) στην Ευρώπη. ΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ!!!! Οι παραλίες μας είναι όμορφες στο δυτικό Τέξας. Όχι…….στάσου……….στην Ελλάδα…………….στην Ελλάδα οι ακτές είναι όμορφες. Οι δικές μας είναι γεμάτες πετρέλαιο.”

“B. and I think about you every time we see the nonsense in Europe.

COME TO TEXAS!!!! The beaches are beautiful in west Texas!

No…….wait……….Greece…………….in Greece the beaches are beautiful. Ours are full of oil.”

Πρώτη φορά, δεν σας κρύβω αρχίζω να σκέφτομαι την πρόταση του να αναλάβω τα εκεί ζητήματα και να μεταβώ στο Τέξας. Εξ’ άλλου κι εκεί (εκτός των άλλων υπάρχουν πέτρινα Μεξικάνικα σπίτια, γυρίζονται ταινίες όπως το “There will be Blood”, (“Θα χυθεί αίμα”,ο Ελληνικός τίτλος και αφορά τις απαρχές της πετρελαϊκής βιομηχανίας και των εξορύξεων) και επιτέλους μπορεί να δω (επαγγελματικά) μία “μαύρη” (όπως το πετρέλαιο) ημέρα!

Καλημέρα σας με πολλά μπιτόνια (φιλιά) ήθελα να γράψω!