Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Γενική Επισκόπηση 30 Νοε 2020

(Πολιτική – Οικονομική)

Διεθνή

Α. Διάλογος με την Τουρκία

Όχι! Δεν έχει κανένα νόημα και το έχω αναλύσει διεξοδικά αυτό στο παρελθόν. Η Τουρκία ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία  και η έννοια του διαλόγου είναι καθαρά επεκτατική από την πλευρά της. Τίποτα άλλο. Με την απειλή ενός πολέμου βεβαίως ούτε και η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της και είμαστε σε μία κατάσταση χαρακωμάτων, όπου ούτε πίσω ούτε μπροστά μπορούμε να κάνουμε. Οπότε ας μείνουμε εδώ. Αναμονή και ψυχραιμία. Ο μόνος ουσιαστικός “διάλογος” για την Ελλάδα είναι η ισχυροποίηση της θέσης της και η κοινωνική συνοχή. Δεν τα πολυβλέπω –και ειδικά το δεύτερο-.

Β. Δολοφονία του  Mohsen Fakhrizadeh

Από το 2010 έως σήμερα έχουν σκοτωθεί (δολοφονηθεί ) 5 Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες. Οι 4 εξ΄ αυτών μεταξύ του Ιανουαρίου 2010 και Ιανουαρίου 2012. Η τελευταία του Fakhrizadeh με μία δύσκολη και μάλλον παράτολμη επιχείρηση είναι αρκετά ξεκομμένη χρονικά. Ωστόσο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν στηρίζεται μόνο σε έναν επιστήμονα πλέον.  Αυτή η περίπτωση είναι περισσότερο πολύπλοκη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυσή της. Αλήθεια, ο… συνάδελφος πολιτικός μηχανικός Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ (πρώην πρόεδρος του Ιράν) τι να κάνει άραγε; Καιρό έχουμε να τον ακούσουμε.

Γ. Λιβύη – Τουρκία

Μπορεί να μην αποτελεί πρώτο θέμα πλέον στα Ελληνικά πρακτορεία ειδήσεων αλλά η Τουρκία προχωρά. Και αφού θυμήθηκα σήμερα και άλλους τι να κάνει και ο “φίλος” στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ;

Εσωτερικά

Α. COVID-19

Η άρνηση μερίδας πολιτών να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις συνέπειες και κυρίως να ΜΗΝ εννοούν να αντιληφθούν ην πραγματικότητα, τόσο περισσότερο χρόνο θα δίνει στον κορώνα να κυριαρχεί. Η εμμονή σε θεωρίες και η φοβερή παραπληροφόρηση είτε δολίως είτε λόγω απλοϊκής σκέψης θρέφει τον ιό…

Β. Κόκκινα Δάνεια (σήριαλ)

Οι άλλες τώρα θεωρίες περί μείωσης κόκκινων δανείων είναι επίσης σιχαμερές. Πίσω από κάθε κόκκινο δάνειο υπάρχει ένας δυστυχής άνθρωπος και μία δυστυχισμένη οικογένεια ή επιχείρηση. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, διότι προ κρίσης δεν υπήρχαν τόσα κόκκινα δάνεια. Τα κόκκινα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται με το να καταστρέφουν μία μερίδα της κοινωνίας προκειμένου να παραμείνει υγιής (υποτίθεται) μία άλλη.

Γ. Κοινωνία

Πολλές φορές τα φαινόμενα μεγεθύνονται. Το πόσο δυνατά κράζει κάποιος δε σημαίνει πως και το θέμα του είναι τόσο σημαντικό ή έχει τόσο σοβαρές επιπτώσεις. Επικρατεί σε κάποιο βαθμό μία μορφή υστερίας. Μία μερίδα επιμένει στη θεοποίηση των ΜΗ αξιών και αυτό αντικατοπτρίζεται σε εκπομπές όπου επιβραβεύεται ο πλέον ικανός ή ικανή στην ποταπότητα. Δε γνωρίζω το ποσοστό ενδοτικότητας στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (ηλικιακά εννοώ μόνο, όχι στο μυαλό).  Έπαρση εν τω μεταξύ με ηλιθιότητα συναγωνίζονται… Αποτέλεσμα “Χ” μέχρι ώρας.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)