Αρχειακό Υλικό (ενημερωτικά)

Όπως πάντα δεν διαγράφω προηγούμενα κείμενα, ούτως ή άλλως αυτή είναι η εξέλιξη της ζωής. Παρατίθενται ως καταγραφή και μόνον (αρχειακό υλικό). Για τις τρέχουσες υπηρεσίες και προΙόντα ανατρέξατε στη Νέα Δομή της Teucris.

2020-2016

 

Πέραν των προσωπικών ενδιαφερόντων, οπότε το ζήτημα τίθεται διαφορετικά, από επαγγελματικής απόψεως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, εάν κάτι αφορά μία από τις παρακάτω δραστηριότητες (τομείς):

Α. Κατασκευαστικός Τομέας

Αφορά έργα μόνο από οπλισμένο σκυρόδεμα (Béton armé) και κυρίως υποδομών (θεμελιώσεις, δομικό σκελετό και εξωτερικές διαμορφώσεις μεγάλης κλίμακας) ορισμένου όγκου και άνω.

Έχω διαπιστώσει την δυσκολία στην αγορά σε αυτό το αντικείμενο. Υπάρχουν πολλοί καλοί (έως εξαιρετικοί) κατασκευαστές, οι οποίοι στερούνται τεχνογνωσίας, όσον αφορά το επιστημονικό πεδίο και αυτό αντικατοπτρίζεται στο κόστος. Όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά σε ένα 5-15%. Σε μικρά έργα αυτό δεν είναι (ή μήπως είναι;) τόσο σημαντικό, σε μεγάλα όμως ναι. Η τεχνογνωσία μου στο αντικείμενο μπορεί όντως να επιτύχει αυτή τη μείωση (και μερικές φορές έχω διαπιστώσει πολύ – μα πολύ- μεγαλύτερη. Είναι αυτό, το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί consulting (συμβουλευτική), αλλά νομίζω πως ο όρος δεν αποδίδει ακριβώς την έννοια. Στις κατασκευές το όφελος προκύπτει όχι εάν σκέφτεσαι ως κατασκευαστής αλλά ούτε και ως μηχανικός, πρέπει να σκέφτεσαι ως επιχειρηματίας. Προσέξτε αυτή την πολύ σημαντική διαφορά.

Το μήνυμα είναι:

Κάθε ευρώ αποκτά υπεραξία από την τεχνογνωσία της Teucris και αποδίδει περισσότερο έργο.

Β. Κινηματογραφικός Τομέας

Αδύνατον να υπερνικήσεις τα πάθη. Και εδώ ισχύει. Ο τομέας αυτός αφορά καθαρά δικές μου παραγωγές. Ωστόσο  σκέψεις για δημιουργία κινηματογραφικού – τηλεοπτικού υλικού θα εξεταστούν. Το μεταφυσικό, το άγνωστο, το απρόβλεπτο αποτελούν τη θεματολογία μου.

Γ. Αρθρογραφία & ΕνημέρωσηΠολιτικές Αναλύσεις

Το τεχνικό – επιστημονικό υλικό της ιστοσελίδας παραμένει και θα συμπληρώνεται ασχέτως με την παροχή ή όχι υπηρεσιών στο αντικείμενο, το οποίο αφορά. Teucris σημαίνει επικοινωνία και θέλω να πιστεύω (εντελώς) αξιόπιστη επικοινωνία. Οτιδήποτε άλλο αφορά εμένα προσωπικά δεν έχει σημασία. Όταν γράφω, πιστεύω. Είμαι ειλικρινής.

Δ. Συμβουλευτική (consulting)

Συνεχίζω ωστόσο να παρέχω συμβουλευτική (consulting) σε θέματα επενδύσεων όχι κατ΄ ανάγκην σε ακίνητα καθώς και σε άλλους τρόπους ανάπτυξης. Θα δεχτώ τις προτάσεις σας στο e-mail μου, τις οποίες θα αξιολογήσω και θα επικοινωνήσω μαζί σας.


2015-2009

Γιατί να επικοινωνήσετε μαζί μου…

Όπως ίσως διαπιστώσατε από τις σελίδες του site η Teucris κινείται εκ του παραλλήλου σε δύο τομείς:

Στην εντελώς πρακτική και καθαρή εφαρμογή έργων Πολιτικού Μηχανικού αλλά και στην Επενδυτική (και νομίζω πολύ προωθημένη διεθνώς -δεν κομπορρημονώ,) μεθοδολογία ανάπτυξης των Ακινήτων.

Αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή. Όπως ένας καρδιοχειρουργός οφείλει να έχει εκτελέσει και να εκτελεί όσο το δυνατόν περισσότερες (και επιτυχείς) εγχειρήσεις και ταυτόχρονα να προσπαθεί να βελτιώνει και τις μεθόδους, ακριβώς το ίδιο πράττω. Νομίζω ότι και εσείς θα προτιμούσατε κάποιον ο οποίος πρωτίστως χειρουργεί και κατόπιν συγγράφει, παρά έναν ιατρό ο οποίος θεωρητικά περιγράφει την εγχείρηση χωρίς ποτέ να έχει χρησιμοποιήσει νυστέρι.

Συνεπώς είτε επιθυμείτε ένα απλό πέτρινο σπίτι οπουδήποτε στον Ελληνικό χώρο ή κάποια κατασκευή από beton (οπλισμένο σκυρόδεμα) είτε μονοκατοικία είτε αποκατάσταση Διατηρητέου ή έργα εν τέλει αρμοδιότητας Πολιτικού Μηχανικού είμαι στη διάθεση σας.

Από την έκδοση της οικοδομικής αδείας μέχρι και την τελική υλοποίηση.

Μία σημείωση σχετικά με την επίβλεψη και τις αποστάσεις: τυχαίνει να μου αρέσει πολύ η οδήγηση αλλά και οι ..επιβλέψεις! Συνεπώς οι αποστάσεις δεν αποτελούν πρόβλημα! Αντιθέτως επιθυμώ και την επέκταση σε περιοχές εκτός «εμβέλειας»… Ελλάδα δεν είναι μόνο η …Πελοπόννησος! Η όρεξη και η διάθεση είναι δεδομένες!

Παρεμπιπτόντως η σελίδα δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά στον χώρο των μηχανικών. Σέβομαι απόλυτα τους σοβαρούς επαγγελματίες και η χώρα μας έχει πραγματικά πολύ καλό δυναμικό. Πολλές φορές όμως είναι θέμα πως “ταιριάζουν” οι άνθρωποι μεταξύ τους. Συνεπώς μπορώ να λειτουργήσω και συμπληρωματικά.

Εάν ενδιαφέρεσθε να κατασκευάσετε κάποιο πέτρινο εξοχικό σπίτι ή κατοικία/πέτρινο συγκρότημα ή σκέφτεσθε την αποκατάσταση κάποιου υπάρχοντος κτίσματος διατηρητέου ή πέτρινου συμπληρώστε παρακαλώ τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσω μαζί σας. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να μου στείλετε το τοπογραφικό και φωτογραφίες του κτίσματος (εάν υφίσταται ή του οικοπέδου) σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να αποκτήσω μία αρχική άποψη/αντίληψη…

Εάν πάλι είστε ανήσυχος επενδυτικά και διέθετε κάποιο ακίνητο (ή όσα αναφέρω στο επενδυτικό matrix) επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χωρίς καμία υποχρέωση προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Επίσης αν ακόμα υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική πρόταση, την οποία θα σας ενδιέφερε να υλοποιήσουμε μαζί πάλι θα ήταν καλή ιδέα να επικοινωνήσουμε. Νομίζω ότι οι δυνατότητες είναι σοβαρές.

Εάν θα θέλατε να γνωριστούμε ή έστω να ανταλλάξουμε απόψεις πολύ ευχαρίστως και μη διστάσετε ούτε στιγμή.

Είναι προφανές πως κανένα στοιχείο σας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πέραν της επικοινωνίας μας.