Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Ηγέτη των Κοροναϊών!

Σήμερα το πρωί σκέφτηκα να μάθω την άποψη την οποίαν έχουν οι κορωνοϊοί (ή κορωναϊοί) για τον άνθρωπο. Άνοιξα τον μεταφυσικό μου κατάλογο επικοινωνίας, βρήκα τον αριθμό του μετα-τηλεφώνου του ηγέτη των κορωνοϊών και τον κάλεσα. Πρόθυμα ΑΥΤΗ μου απάντησε και με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα πως  οι κορωνοϊοί δεν έχουν ηγέτη έναν άνδρα ιό αλλά μία γυναίκα! Αυτό μου δημιούργησε αμέσως πολύ θετικά συναισθήματα, διότι μία γυναίκα έχει περισσότερα να συζητήσει, όσον αφορά τουλάχιστον τα θέματα αναπαραγωγής.

Σας παραθέτω αυτούσια τη συνομιλία μας (ΚΑΙ με την άδειά της παρακαλώ):

ΤΕΥΚΡΟΣ

Χαίρομαι πάρα πολύ που δεχτήκατε να απαντήσετε στην κλήση μου και να μου παραχωρήσετε αυτή τη συνέντευξη.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Κι εγώ χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους και να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Παρακαλώ.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Έχετε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε παγκόσμια κλίμακα, δε νοιώθετε κάποια… ενοχή γι΄ αυτό;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Ακούστε! Εμείς οι κορωνο-κόρες δεν είμαστε παρά μία οντότητα, η οποία ονομάστηκε από εσάς “ιός”. Δεν μπορούμε να αναπαραχθούμε μόνοι μας. Έτσι μας έπλασε η φύση και χρειαζόμαστε έναν ξενιστή. Μας ονομάζετε παράσιτα. Αλλά πείτε μου κάτι; Πόσοι από εσάς τους ανθρώπους δεν παρασιτο-διαβιείτε και πόσοι δεν αναπαραγάγεστε κάνοντας ακριβώς το ίδιο; Και δεν αναφέρομαι στον καθ΄ εαυτό τρόπο αναπαραγωγής σας, αλλά στις ιδέες σας και τις συμπεριφορές σας. Και ο ξενιστής σας είναι και συνάνθρωπός σας. Εμείς κάνουμε ό,τι μας πρόσταξε η φύση.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Μάλιστα! Ναι αλλά προκαλείτε θανάτους και τεράστια αναστάτωση στην κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο θάνατος δεν είναι δική μας υπόθεση ούτε και έχουμε στόχο να σας αποσυντονίσουμε. Εσείς το κάνετε μόνοι σας. Εμείς να αναπαραχθούμε θέλουμε, διότι αυτή είναι φύση μας ενώ εσείς έχετε προκαλέσει απείρως περισσότερους θανάτους αλλά κανένας δεν σας κατηγόρησε. Δεν σας ονομάζουν ιούς αλλά ανθρώπους.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Πώς επιλέγετε τα θύματά σας;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Κατ΄ αρχήν θύματα τα ονομάζετε εσείς. Για εμάς είναι η πηγή της δικής μας ζωής. Μας φιλοξενείτε και μας δίνετε τη δυνατότητα να πολλαπλασιαστούμε και να αναπτυχθούμε για το κοινό “ιικό” καλό.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Ναι αλλά προκαλείτε σας επαναλαμβάνω θανάτους.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Γιατί κι εσείς όταν αναπτύσσεσθε δεν προκαλείτε με τον τρόπο σας; Είδατε καμιά αυτοκρατορία να δημιουργήθηκε από μόνη της; Επάνω σε πτώματα πάτησε.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Όταν όμως σας ερωτώ κάτι ποτέ δεν μου απαντάτε ευθέως. Χρησιμοποιείτε την τακτική του συμψηφισμού κατά μία έννοια… κάνετε εσείς (οι άνθρωποι) κάνουμε και εμείς (οι ιοί). Το θεωρείτε δίκαιο αυτό;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Δεν βλέπω το λόγο να απολογηθώ και δεν νομίζω πως η ζωή από μόνη της είναι δίκαιη. Εσείς εξ΄ άλλου είστε όλοι διαφορετικοί. Εμείς όμως είμαστε όλοι ακριβώς το ίδιο. Ποιος μιλά για δικαιοσύνη λοιπόν;

ΤΕΥΚΡΟΣ

Κατάλαβα. Δεν μου απαντήσατε όμως πώς επιλέγετε τα θύματά σας, εεεε εννοώ τους φιλοξενούμενούς σας.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Αυτό είναι… επαγγελματικό μυστικό και δεν θα σας το αποκαλύψω.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Το σέβομαι. Πώς δημιουργηθήκατε;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Με προσβάλετε. Απαντήστε μου πρώτα εσείς για τον εαυτόν σας.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Με συγχωρείτε. Ποιος είναι ο στόχος σας; Θέλετε να αφανίσετε την ανθρωπότητα;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Πώς φαίνεστε ότι σκέφτεστε σαν άνθρωπος και πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε να σκεφτείτε διαφορετικά! Φυσικά και όχι! Εμείς δεν θέλουμε το θάνατό σας! Κάνετε τεράστιο λάθος. Τη φιλοξενία σας θέλουμε. Εάν αφανιστεί η ανθρωπότητα θα αφανιστούμε και εμείς. Σε νεκρά σώματα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ζωντανούς χρειαζόμαστε και κυρίως ανθεκτικούς. Μας έχετε λοιπόν παρεξηγήσει. Ο θάνατος δεν είναι δική μας υπόθεση. Προκύπτει τώρα εμείς να είμαστε απλά η αφορμή του. Και οι σφαίρες σκοτώνουν αλλά δεν είναι οι ίδιες οι οποίες προκαλούν τον θάνατο. Ο άνθρωπος με τη σκανδάλη τον προκάλεσε. Κάπως αντίστοιχα ισχύει και για εμάς και μη μας εμπλέκετε σε αντικείμενο αλλωνών.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Εντυπωσιακό! Το μήνυμα σας λοιπόν;

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Ζήστε και δημιουργείτε. Έχετε περισσότερα ενδιαφέροντα προκειμένου να θέλετε να ζήσετε περισσότερο. Γίνετε περισσότεροι ανθεκτικοί για να σας επισκεπτόμαστε συχνότερα, όπως τα ξαδέλφια μας της γρίπης. Εμείς τώρα είμαστε η ανερχόμενη δύναμις. Και εσείς μας ανοίγετε το δρόμο. Δεν θέλουμε το κακό σας. Αντιθέτως! Φυσικά με το μυαλό σας καλά κάνετε κι απομονώνεστε. Αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Το να γίνετε ανθεκτικότεροι στο φόβο, στις δυσκολίες, στη ζωή είναι το πρόβλημά σας κι όχι εμείς. Όταν είστε ισχυροί κάθε σας κύτταρο το εκπέμπει. Πηγαίνουμε κι εμείς να πολλαπλασιαστούμε και αυτό το κύτταρο δεν μας αφήνει να κάνουμε τη δουλειά μας. Νοιώθουμε, πώς να σας το περιγράψω, άβολα.  Θα επιλέξουμε καλύτερα έναν περισσότερο φοβισμένο ή αδύναμο ή ασθενή. Αλλά και πάλι είναι μόνο ένα από τα κριτήριά μας αυτό και μην ξεχνάτε… ζωντανούς σας θέλουμε!

ΤΕΥΚΡΟΣ

Μάλιστα! Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η άποψή σας! Δεν έχω τίποτα άλλο για την ώρα να σας ερωτήσω, σέβομαι το χρόνο σας και δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Χαίρομαι, διότι ετοιμάζουμε και νέες “επενδύσεις” και σε άλλες “αγορές” και πρέπει να ασχοληθώ με το “αναπτυξιακό” μας έργο.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή και τη συνομιλία μας.

ΚΟΡΩΝΟ-ΚΟΡΗ

Κι εγώ χάρηκα που μου παρείχατε την δυνατότητα να συνομιλήσω μαζί σας και να παρουσιάσω, έστω και συνοπτικά το σκεπτικό μας. Ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά.

ΤΕΥΚΡΟΣ

Για να είμαι ειλικρινής και μη με παρεξηγήσετε αλλά θα προτιμούσα να συνομιλούμε μέσω τηλε-επικοινωνίας!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)