Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ανατολική Ουκρανία – Ανατολικό Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειος – Ανατολική Ιερουσαλήμ και Κύπρος

Αναρωτιέμαι μήπως οι χειρισμοί του Ρώσσου Προέδρου εμπνεύσουν και έτερον θαυμαστή του εξ Ανατολών και ακούσουμε κάποια αναγνώριση του Ανατολικού Αιγαίου ως αυτόνομη επικράτεια με ταυτόχρονη αποστολή “ειρηνευτικής δύναμης” για την αποφυγή ταραχών!

Επίσης αναρωτιέμαι σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας σε περίπτωση, όπου απαιτηθεί δέσμευση Ρωσσικών κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η Κύπρος στην οποίαν ως γνωστόν “σταθμεύουν” τεράστια Ρωσσικά κεφάλαια και εταιρείες άραγε πως θα αντιδράσει; Θα τα… δεσμεύσει;

Μέσα σε όλα δεν μπορώ να μη σκεφτώ και την Ανατολική Ιερουσαλήμ… Αλλά όχι! Όπως Κύπρος είναι μόνο μία άλλο τόσο και η Ιερουσαλήμ. Γενικά όπου εμπλέκεται προσδιορισμός από… προσανατολισμούς (λχ. Βόρεια Κύπρος, Ανατολική Θράκη, Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Μεσόγειος κλπ) τίποτα καλό δεν προμηνύεται…

Προσοχή στις ονομασίες και καλό θα είναι να τις αποφεύγουμε, όπως ας πούμε το “Ανατολικό” Αιγαίο ή την “Ανατολική” Μεσόγειο. Το Αιγαίο είναι ένα και μοναδικό. Το χωρίζεις αυθαίρετα στις λέξεις, αλλά οι λέξεις έχουν τη δική τους σημασία και δυναμική… Και μην ξεχνάτε πως η Ανατολή ναι μεν μας παρέχει τον ήλιο, αλλά έχει και τα θέματά της!

Σημείωση: Εκ των υστέρων θυμήθηκα το Βερολίνο (Ανατολικό – Δυτικό), όπως και την Γερμανία πριν την επανένωση. Στην Αθήνα όμως δεν αναφέρομαστε σε Νότια ή Βόρεια Αθήνα, αλλά Νότια ή Βόρεια Προάστια! Έχει διαφορά!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)