Από αυτή την επίσκεψη μπορούμε να εξάγουμε σημαντικότατα συμπεράσματα:
1. Η Κυρία Νάνσυ Πελόζι είναι 82 ετών και δεν δείχνει κανένα σημάδι παραίτησης από τη ζωή. Σίγουρα δεν σκέφτεται τη… σύνταξη και η περιοδεία της αυτή σε χώρες της Ασίας μόνο ένα σκεπτικό υποκρύπτει. Η Κυρία Πελόζι σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των Η.Π.Α. Επειδή ο νυν Πρόεδρος (επίσης 80 ετών μάλλον δεν φαίνεται να αντέχει δεύτερη Προεδρική κούρσα και το 2024 θα είναι και 82 ετών) θεωρώ πως η Κυρία Πελόζι κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό της.
Μην ξεχνάτε πως οι Η.Π.Α. δεν είχαν ΠΟΤΕ Πρόεδρο γυναίκα, ενώ η Κυρία Χίλλαρυ Κλίντον (75 ετών σήμερα) ηττήθηκε οριακά από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (76 ετών σήμερα), ο οποίος σκοπεύει σε μία ολική επαναφορά του. Η Κυρία Πελόζι για όσες και όσους παρακολουθούν τα Αμερικανικά τεκταινόμενα ήταν με χαρακτηριστικό και έντονο τρόπο μία από τις πολιτικούς, η οποία εξέφραζε τη δυσφορία της κατά του Κυρίου Τραμπ. Επική η στιγμή, όταν η Κυρία Πελόζι έσκισε τον λόγο του προαναφερόμενου στις 20 Φεβρουαρίου 2020 στη Βουλή. Έχει τα κότσια προφανώς.
Συμπέρασμα: Όσες και όσοι είσαστε στη δεκαετία των 70 και σκέφτεστε να παραιτηθείτε ή να αποσυρθείτε σφάλλετε! Η ζωή και το λαμπρό μέλλον αρχίζει μετά τα 80! Το εννοώ και ως εκ τούτου κανονίστε!
2. Η Ταιβάν ωστόσο έχει ΚΑΙ αυτή Πρόεδρο γυναίκα. Βέβαια είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία (η Κυρία Τσάι Ινγκ Γουέν είναι μόλις 66 ετών). Η Κυρία λοιπόν Πελόζι είναι πολύ ευφυής. Επέλεξε να επισκεφθεί την Ταιβάν με την γυναίκα Πρόεδρο, μία επίσκεψη, η οποία έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα παγκοσμίως ώστε να συνδυαστούν συνειρμικά αυτά τα δύο γεγονότα. Μην μου πείτε τώρα πως γνωρίζατε ή μάλλον οι Αμερικανοί ψηφοφόροι γνώριζαν ποιος ή ποια είναι Πρόεδρος της Ταιβάν; Τώρα όμως το έμαθαν!
Συμπέρασμα: Μην χάνεστε σε περίπλοκες αναλύσεις και ερμηνείες διαφόρων τύπων. Η Κυρία Πελόζι απλούστατα σκέφτεται την Προεδρία των Η.Π.Α. Το εάν θέσει τελικά υποψηφιότητα είναι ένα θέμα, το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
3. Τέλος θα ήθελα πολύ να προσέξετε μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μία Δημοκρατία προσαρμοσμένη στα κοινωνικά της πρότυπα. Αλλά Πρόεδρο γυναίκα ποτέ δεν εξέλεξαν. Προσφάτως έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για την απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο τους. Βέβαια δεν μεταδόθηκε ακριβώς η πληροφορία, αλλά ο συμβολισμός ήταν αρκετός να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεθ΄ εκπλήξεως.
Ωστόσο χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, όπως η Ινδία είχαν ηγέτιδες προσωπικότητες γυναίκες: Ίντιρα Γκάντι. Ενώ χώρες με καθαρά κυρίαρχο το Μουσουλμανικό στοιχείο και τους γνωστούς νόμους και ήθη του Μεσαίωνα, όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ναι το ίδιο!
Φυσικά να μην αναφέρω ηγέτιδες προσωπικότητες, όπως την Γκόλντα Μέιρ στο Ισραήλ ή την Μάργκαρετ Θάτσερ στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεγάλο αριθμό σε πάρα πολλά άλλα κράτη. Θυμόσαστε μήπως και την Τανσού Τσιλλέρ της Γείτονος;
Συμπέρασμα: Ας εντρυφήσουμε λίγο περισσότερο στις κοινωνικές δομές κάποιων κρατών. Δεν είναι πάντα αυτό, το οποίο νομίζετε.
4.Τελικά για το μόνο -θα ισχυριστείτε- πως δεν έγραψα είναι η πολιτική ανάλυση της επίσκεψης. Δίκιο έχετε! Δεν υπάρχει! Τα 1. και 2. είναι η ουσία ενώ το 3. η ενδιαφέρουσα και προς επεξεργασία λεπτομέρεια.