Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ακούσαμε τις Καμπάνες: Η Γρίπη του 1918

Σε αυτό το εξαιρετικό ντοκυμανταίρ, το οποίο ανεπιφύλακτα σας συνιστώ να παρακολουθήσετε, θα κατανοήσετε πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και πόσο εύστοχα είναι τα περιοριστικά μέτρα. Το ντοκυμανταίρ γυρίστηκε το 2010 είναι διάρκειας 57 λεπτών και είναι από πολλές απόψεις συναρπαστικό. Δυστυχώς είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα αλλά τουλάχιστον, εάν δεν μπορείτε να την καταλάβετε ακούγοντάς την ενεργοποιήστε τους Αγγλικούς έστω υπότιτλους.

Όλα τα συμπεράσματα των επιστημόνων από την πανδημία της γρίπης του 1918-19 είναι αυτά, τα οποία εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα. Και είναι εκπληκτικό με πόση συνέπεια, αφού το ντοκυμανταίρ είναι ήδη 10 ετών και καμία ένδειξη του τι θα συνέβαινε σήμερα υπήρχε τότε. Αλλά οι επιστήμονες προετοιμάζονταν (και το περίμεναν στατιστικά) για ένα ανάλογο ενδεχόμενο.

Κάντε πέρα τις ανοησίες των θεωριών συνωμοσίας και την κάθε είδους βλακεία, προσεγγίστε επιστημονικά το θέμα δείτε τις έρευνες δεκαετιών και αναλογισθείτε πόσο τυχεροί είμαστε σήμερα, ώστε να γνωρίζουμε τη συμπεριφορά της εξάπλωσης ενός ιού (ο οποίος και πάλι προήλθε με φυσική επιλογή και όχι από εργαστήρια και διάφορα άλλα εξωφρενικά).

Ποιο είναι το ωραίο;

Πως ενώ οι Αμερικανοί επιστήμονες εργάζονταν δεκαετίες για να γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθεί το σύστημα υγείας τους και η πολιτεία, τα αποτελέσματα των ερευνών τους αγνοήθηκαν από την κυβέρνησή τους, ενώ υιοθετήθηκαν ευλαβικά από την Ελλάδα.

Δεν είναι πολιτική εδώ. Είναι επιστήμη και γνώση και επιτέλους μείνετε σπίτι και ακολουθήστε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικευμένων επιστημόνων.

————————————————————————————————

Ή εναλλακτικά στο Facebook: