Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ακίνητο ή Αυτοκίνητο; (από επενδυτικής απόψεως)

Ας υποθέσουμε πως διαθέτετε 700,000 ευρώ. Είδατε; Μαζί μου δεν ησυχάζετε. Δεν έγραψα… 700 ευρώ. Αλλά τέλος πάντων ας υποθέσουμε πως θέλετε να επενδύσετε ως αξία αυτές τις 700 χιλιάδες. Και επειδή σας αρέσουν τα ακίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα αναρωτιέστε τι από τα δύο είναι προτιμότερο να αγοράσετε. Προσέξτε όμως αναφέρθηκα σε επένδυση και όχι σε χρήση, αν και δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

Για να διεθνοποιηθούμε να έχετε κατά νου πως στη Λισσαβώνα και τη Μαδρίτη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 έως 6 χιλιάδες (σε κάθε μία πόλη) διαμερίσματα ή κατοικίες σε αυτό το εύρος τιμής.

Με 700,000 εν τα μεταξύ αγοράζετε μία συλλεκτική Lamborghini Countach του 1984 ή μία καινούργια Rolls Royce από 400 έως 500 χιλιάδες ευρώ (χωρίς τα extras) και σας μένουν και 300-200 χιλιάδες για ένα ακίνητο. Αλλά η Rolls Royce  του 2021 ΔΕΝ είναι ακόμα αντίκα ούτε συλλεκτική και η απομείωση της τιμής της είναι ραγδαία. Διότι εάν μπορείς να διαθέσεις 500 χιλιάδες για μία καινούργια Rolls Royce δεν θα μιζερέψεις για μία μεταχειρισμένη (= δεν έχεις τόσα πολλά όσα νομίζεις).

Καταλήγουμε λοιπόν πως έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός διαμερίσματος 160 τ.μ. στην εξαιρετικά προβεβλημένη περιοχή Estrella της Λισσαβώνας και μίας Lamborghini Countach  του 1984.

Τι θα επιλέγατε και γιατί;

Το ακίνητο είναι πιο σταθερό και στιβαρό επενδυτικό στοιχείο ενώ το αυτοκίνητο έχει δυσκολίες φύλαξης, διότι μπορεί να κλαπεί ή να καταστραφεί ευκολότερα. Όχι πως ένα ακίνητο ειδικά στη Λισσαβώνα δεν κινδυνεύει (η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς το 1755 από τσουνάμι λόγω σεισμού στον Ατλαντικό), αλλά αυτό είναι σπανιότερο φαινόμενο και υποθέτεις πως δεν θα σου τύχει, όσο τουλάχιστον ζεις. Αλλά και η Lamborghini δεν κινδυνεύει λιγότερο, από άλλους όμως λόγους πιο συχνούς και λιγότερο καταστροφικούς. Εννοώ βεβαίως πως ΔΕΝ την κυκλοφορείς στους δρόμους, διότι τότε ουσιαστικά διακινδυνεύεις να την απωλέσεις. Στο διαμέρισμα όμως μπορείς και να μείνεις.

Το ακίνητο δύσκολα μπορεί να ρευστοποιηθεί, εάν χρειαστείς και πάλι τις 700 χιλιάδες (έχει και τα ανάλογα έξοδα συντήρησης και φόρων), ενώ η Lambo εύκολα μπορεί να πωληθεί σε μία δημοπρασία ή απ΄ευθείας και να μεταφερθεί σε κάποιον μανιώδη συλλέκτη στην Καλιφόρνια (με κάποιο κόστος φυσικά).

Υπ΄ όψιν δεν εξετάζω άλλες μορφές επενδύσεων με το συγκεκριμένο ποσό, διότι κάλλιστα μπορεί να δημιουργήσεις μία κινηματογραφική ταινία, η οποία εάν είναι ευφυής μπορεί να σου αποφέρει δεκάδες φορές το ποσόν της επένδυσης ή να τα χάσεις όλα και να έχεις χρεωθεί και άλλα τόσα.

Περιορίζομαι μόνο στην εκδοχή ακίνητο ή αυτοκίνητο. Τι γνώμη έχετε;

Η δική μου επιλογή; Χωρίς καμία περαιτέρω σκέψη ή ενδοιασμό θα επέλεγα τη Lamborghini. Και ο λόγος; Από το 1974 έως το 1990 παρήχθησαν μόλις 1983 και σχεδόν σίγουρα κάθε χρόνο και κάποιες θα καταστρέφονται από κάποιον λόγο. Άρα το κριτήριό μου εδώ είναι η σπανιότης. Και προφανώς θα ήταν ίσως διαφορετικά τα πράγματα εάν επρόκειτο έστω για ένα διαμέρισμα/studio των 25 τετρ. μέτρων σε ένα εντελώς ιδιαίτερο και εξέχον (landmark = τοπόσημο) κτίσμα στη Νέα Υόρκη. Το τελευταίο θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφέρει και κάποια έσοδα από ενοικίαση, αλλά πλέον αλλάζουμε είδος επένδυσης και τρόπο σκέψης και το κριτήριο μας πλέον είναι η απόδοση, ενώ εξ΄ αρχής έθεσα ως στόχο την αξία.

Και αφού αναγνώσατε με… (θέλω να υποθέτω) ενδιαφέρον το άρθρο διαπιστώνετε πως έχετε μόνον 700 ευρώ ή ακόμα χειρότερα 70 ή μπορεί και μόνον 7 ευρώ. Λοιπόν! Με τα 700 σκεφτείτε ανάλογα, με τα 70 ψάξτε να αγοράσετε κάποιο εμπνευσμένο βιβλίο ή μία συνδρομή ενός μηνός σε κάποιο κλαμπ με σκοπό τις γνωριμίες και εάν τελικά είστε με 7 ευρώ, πηγαίνετε να πιείτε μια παγωμένη μπύρα (Ιούνιο γράφεται το άρθρο). Κάτι θα σας έλθει στο νου, μην ανησυχείτε! Το μυστικό είναι να σκέφτεστε ως ΕΑΝ είχατε τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)