Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ακίνητα και Δημιουργία Χρήματος (2ο Μέρος)

Από την Θεωρία στην Πράξη.

Σημαντική παρατήρηση: Πρέπει να επισημάνω πως δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις ή κάποιος μεταφυσικός τρόπος προκειμένου να δημιουργηθεί χρήμα. Ούτε και είναι εύκολο. «Εξωτικά» σχέδια, «φοβερές» ιδέες όλα αυτά είναι καλοδεχούμενα, αλλά η πραγματική δύναμις του χρήματος έγκειται στις διαπροσωπικές σχέσεις και την εμπιστοσύνη. Κακά τα ψέματα: «ο καθ΄ένας μας έχει ανάγκη τον άλλον». Αυτή λοιπόν η αλληλοσυμπλήρωση των πραγματικών δυνατοτήτων του καθ΄ενός με την συγκέντρωση των δυνάμεων σε έναν κοινό στόχο αποτελεί και την πεμπτουσία της δημιουργίας χρήματος. (1+1+1>5 και όχι 1+1+1=3). Η βαθειά κατανόηση ωστόσο των μηχανισμών της λειτουργίας του χρήματος είναι αυτή που δίνει λαβή για τον προβληματισμό και τις προτάσεις αυτής της ενότητας και πάντως σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες απόλυτης γνώσης ή διανοίας. Εν τέλει ΕΣΕΙΣ είστε οι κριτές, ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε. Αυτός ο τρόπος φυσικά αφορά τη δημιουργία χρήματος από ΑΚΙΝΗΤΑ και μόνον. Είναι αυτονόητο πως παρουσιάζονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και πρακτικά υλοποιήσιμο αντίκρισμα και όχι λόγια ή αοριστολογίες.

Στο 1ο Μέρος είδαμε το θεωρητικό υπόβαθρο (τουλάχιστον τις βασικές ιδέες) που (υποκειμενικά πάντα) καθορίζουν τη δημιουργία χρήματος από τα ακίνητα. Στην πράξη όμως πως όλα αυτά μετασχηματίζονται σε πραγματικό χρήμα;

Λίγη (απαραίτητη) θεωρία ακόμα:

Οι βασικές αρχές που διέπουν το πνεύμα του συγκεκριμένου site ήταν και είναι ένας άξονας μιας προσέγγισης που βασίζεται σε κάποια ακλόνητα πιστεύω:

Αρχή της Υπευθυνότητας

Δεν μπορεί κάποιος να προτείνει σε κάποιον άλλο ΧΩΡΙΣ ο ίδιος να αναλαμβάνει πλήρως τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των πράξεών του. Είναι εντελώς απαράδεκτο να διατείνεσαι ότι κατέχεις την Σοφία για τους …άλλους, κι εσύ απλά αφού λάβεις τις αμοιβές σου και απολαμβάνεις να αφήνεις τους ανθρώπους που σε άκουσαν και σε πίστεψαν να προσπαθούν να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά». Επενδυτική πρόταση σημαίνει ταυτόχρονα και πλήρης ανάληψη ευθύνης και συνεπειών προκειμένου να είναι έγκυρη και φυσικά συμμετοχή ΚΑΙ στα πιθανά κέρδη αλλά ΚΥΡΙΩΣ και συμμετοχή στις (απευκταίες, αλλά πάντοτε πιθανές) ζημίες.

Αρχή της Πρώτης Δοκιμής στον Εαυτό σου

Στην προκειμένη περίπτωση παρεκκλίνω όσον αφορά όμως ΜΟΝΟ τα μεγέθη. Λυπάμαι δεν είμαι ούτε τόσο πλούσιος ούτε τόσο ικανός, ώστε να έχω καταφέρει να τα εφαρμόσω σε μεγάλη κλίμακα. Η αλήθεια είναι πως ΟΛΑ όσα αναφέρω σε αυτό το site και σε αυτή την ενότητα είναι οπωσδήποτε δοκιμασμένα από εμένα στην προσωπική μου και επαγγελματική μου πορεία. Προφανώς έχω γευτεί γλυκούς καρπούς αλλά και πολλές πικρίες (κυρίως) και αστοχίες. τις οποίες τουλάχιστον προσπαθώ να αξιολογήσω, ώστε να μην επαναλάβω τουλάχιστον τις ίδιες. Ο έμφυτος όμως συντηρητισμός μου δεν με εξέθεσε σε τόσο δύσκολες καταστάσεις ώστε οι λάθος εκτιμήσεις και αποφάσεις μου (και οι συνέπειές τους προφανώς) να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα. Πρέπει όμως να τονίσω και πάλι πως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι διαθέτω κάποια ικανότητα ώστε να διακρίνω την επιτυχία. Λυπάμαι και πάλι αλλά αυτός είναι ένας περιορισμός που θα πρέπει να είναι στο νου μας. Ποτέ δεν πρόκειται να ειπωθεί κάτι που δεν είναι πιστευτό και που δεν θα το έκανα εγώ για μένα. Αν είναι όμως λάθος ή σωστό αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκθέσω στον ίδιο κίνδυνο και τον εαυτό μου και να αναλάβω πλήρως τις ευθύνες και να δεχθώ τις συνέπειες (είτε θετικές είτε αρνητικές).

Αρχή της Εντιμότητας

Κάπου διάβασα πως «αν ήξεραν οι πονηροί τα πλεονεκτήματα της αρετής θα γίνονταν ενάρετοι από …δολιότητα». Αυτό θα ήθελα να το κρατήσουμε και παρακαλώ δεχτείτε ότι ισχύει και για μένα για να μην υπεισέλθουμε σε ζητήματα ηθικής ή χαρακτήρα. Ας μην μιλάμε λοιπόν για ηθικές αξίες που καταντούν είτε «υποκριτικές», είτε προκάλυμμα σκοτεινών σκέψεων. Δεχτείτε ότι ο καθένας μας είναι οτιδήποτε αλλά και αρκετά έξυπνος, ώστε να αποδέχεται την παραπάνω πρόταση ως αληθή.

Στην Πράξη

Με δεδομένο ότι ισχύουν οι προηγούμενες αρχές που διέπουν τη λογική του site και η αποδοχή ότι η θεωρία που παρουσιάστηκε στο 1ο μέρους όντως ισχύει, η εφαρμογή των προηγούμενων στην πράξη μπορούν να λάβει τις παρακάτω μορφές:

Ας δημιουργήσουμε μία Τράπεζα όπου καταθέσεις δεν θα είναι ακριβώς χρήματα, αλλά οι πραγματικές δυνατότητες ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΥ. Μία Τράπεζα ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Τι εννοώ με αυτό.

Τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ από ΑΚΙΝΗΤΑ είναι:

 • Το ΑΚΙΝΗΤΟ
 • ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 • ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
 • ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ – ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
 • Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
 • Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Όλα τα παραπάνω είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα, που μπορεί να αξιολογηθεί και να αποτιμηθεί.

Ας καταθέσει λοιπόν ο κάθε ένας αυτό που πραγματικά διαθέτει. Αυτό που αποτελεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ και όχι ΑΕΡΑ (προφανώς).

Εν προκειμένω η λογική είναι πως αν ήταν δυνατόν να είχαμε τα συστατικά με όποια αναλογία συμμετοχής θα ήταν πιθανόν να δημιουργήσουμε και το επενδυτικό προϊόν μας.

Ποιες οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ από μία Τράπεζα;

 • Δεν υπάρχει το προνόμιο έκδοσης χρήματος. Δημιουργούνται όμως οι ΥΓΙΕΙΣ προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί από την Κεντρική Τράπεζα.
 • Όλοι συμμετέχουν ως συν επενδυτές, ανάλογα με την υφιστάμενη και πραγματική τους δυνατότητα, χωρίς υποσχέσεις εναντίον των μελλοντικών εσόδων τους.
 • Από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (υλικά αγαθά) assets ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ επίσης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ assets με κέρδος την υπεραξία.
 • Λειτουργία ΑΚΡΙΒΩΣ όπως μίας δανειστικής Τράπεζας, της πραγματικής και καθαρότερης μορφής Τραπεζικής οντότητας.
 • Η επέκταση της «πίστης» credit δεν αφορά την συγκεκριμένη επενδυτική δραστηριότητα απλώς μετατίθεται στον τελικό αποδέκτη του προϊόντος της επένδυσης και εναπόκειται πλέον στον υφιστάμενο Tραπεζικό τομέα να αξιολογήσει και να αποφασίσει.
 • Δεν μειώνεται η «προσωπικότητα» κανενός. Όλοι συν επενδύουν και όλοι είναι συμμέτοχοι στο επενδυτικό σχέδιο με τα ενδεχόμενα κέρδη ή τις απευκταίες ζημίες του.

Απλούστατα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ του δύναμη ο κάθε ένας μας δέχεται να την τοποθετήσει σε ένα επενδυτικό σχέδιο απλά και μόνο ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ και ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ τον χρονικό ορίζοντα απόσβεσής της.

(Όσον αφορά πιθανές σκέψεις νομικής υφής και εξασφάλισης ισχύουν:
-κανονικά ο λόγος ΠΡΕΠΕΙ να είναι συμβόλαιο αλλά
-αφού συμμετέχω κι εγώ πρωτίστως θα πρέπει να εξασφαλίσω την δική μου συμμετοχή,
άρα το ίδιο ισχύει ΚΑΙ για μένα.
-ένα πιθανό εταιρικό σχήμα Α.Ε. ίσως να είναι και ο καταλληλότερος φορέας).

Συνεπώς για όλα τα παραπάνω ισχύει αυτό που έγραψα και υπογράμμισα στο 1ο μέρος:

Γίνετε ΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ!

αλλά μην ξεχνάτε επίσης και την τελευταία πρόταση της προηγούμενης ενότητας:

ΑΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ (κατόπιν αξιολόγησης) και ανάληψης ανάλογου επενδυτικού κινδύνου.

Θα πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουμε και σαν Τράπεζα. Να κρίνουμε, να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε λαμβάνοντας και τον αντίστοιχο κίνδυνο. Αυτό θα πρέπει να κάνει ο καθένας μας προκειμένου να έχει τα οφέλη ή τη ζημία τους. Εδώ μιλάμε για μία Τράπεζα Ακινήτων, όπου καθένας μας ανάλογα με τις δυνάμεις του πράττει και εκτίθεται. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο θυμηθήκαμε πως κανείς δεν είναι ΑΤΡΩΤΟΣ και το επιχειρηματικό παιγνίδι είναι σύμφυτο με τον κίνδυνο (μικρό ή μεγαλύτερο). Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς κάποιον για τον τρόπο που κερδίζει (εν προκειμένω τις Τράπεζες) αλλά καλό θα είναι να υπεισέλθεις και στον πυρήνα δράσης του.

Επειδή δεν έχει νόημα τι ζητώ αλλά τι ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ως ουσιαστική συμμετοχή μου στο επενδυτικό σχέδιο και ως πρώτος καταθέτης καταθέτω:

 • Την σύλληψη, εκπόνηση και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου καθώς και την πλήρη ενασχόλησή μου με την εμπειρία και τεχνογνωσία μου (εφόσον υπάρχει ένας βαθμός εμπιστοσύνης), (Αξία: ποσοστό συνολικής επένδυσης, απτό χρήμα).
 • Την επαγγελματική μου αμοιβή έκδοσης μίας οικοδομικής αδείας, (Αξία: πρακτικό και ορατό υλικό χρήμα).
 • Την κατασκευαστική υλοποίηση (δηλ. το εργολαβικό όφελος) της υλοποίησης του σχεδίου, (Αξία: εντελώς υλικό χρήμα).
 • Ενδεχομένως μπορώ να καταθέσω και κάποιο περιουσιακό στοιχείο μου, (Αξία: μάλλον καθαρό χρήμα) και
 • Την προώθηση και εξασφάλιση συμφωνιών εκ των προτέρων, (αυτό είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου), (Αξία: αν όχι εντελώς απτό πάντως μελλοντικό χρήμα σχεδόν σίγουρα).

(Είναι σαφές πως ΔΕΝ πρόκειται για διαμεσολάβηση τη στιγμή που υπάρχει οικονομική συμμετοχή και ανάληψη επενδυτικού κινδύνου).

Η κατάθεση δεν αποτελεί δώρο. Αυτά δεν χαρίζονται. Μπορούν όμως να μετατεθούν στο χρόνο και να αποπληρωθούν από τα προκύπτοντα κέρδη ή να ΧΑΘΟΥΝ αν το έργο δεν αποδώσει . Ούτε αυτό σημαίνει μεταβίβαση προς εμέ κάποιας κυριότητας (εκτός αν εσείς το θέλετε ή είναι μέρος της συμφωνίας).

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ πως η ικανότητα του κάθε ατόμου πρέπει να θυσιαστεί ως προς το σύνολο. Αντιθέτως χωρίς κανένας να χάνει την αυτοτέλειά του θέτει την πραγματική δυνατότητα παραγωγής έργου που διαθέτει σε συνεισφορά με τον κοινό στόχο απλά μεταθέτοντας το χρόνο «απόλαυσης» του. Ο Έλληνας δεν είναι εύκολα συνεργατικός τύπος (ούτε κι εγώ!). Αλλά είναι αναπόφευκτο να συνδυαστούν οι δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Το τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι χωρίς να υπάρχει κατ΄ ανάγκη μεγάλη ρευστότητα έχετε πρόσβαση σε εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις προερχόμενες από ακίνητα που είναι αδύνατον να επιτύχετε σε άλλη περίπτωση. Πάντοτε η συγκέντρωση οικονομικών δυνάμεων αποτελεί το ισχυρότερο πλεονέκτημα του κεφαλαίου.

Επιπροσθέτως παρακάμπτεται και ο δανεισμός (εάν είναι επιθυμητό αυτό) και συνεπώς το κεφάλαιο διατηρεί την ισχύ του χωρίς να υποθηκεύεται σε μελλοντικές μακροχρόνιες απο-μειώσεις για την αποπληρωμή του.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αν όλα τα προηγούμενα έχουν κάποιο ενδιαφέρον και νομίζετε ότι θα σας ενδιέφερε η εμπλοκή σας με επενδυτικά ακίνητα ή ακόμα και η εξ ολοκλήρου έναρξη επενδυτικής δραστηριότητας και συμφωνείτε με τη λογική που διέπει το site και φυσικά θεωρείτε ότι όλα τα προηγούμενα δεν αποτελούν απλά «θεωρητικολογίες» και «κούφια λόγια» ή ακόμα χειρότερα «ανεφάρμοστες απόψεις αφελούς» τότε δεν θα έχετε να χάσετε τίποτα υποβάλλοντας τις προτάσεις σας και τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ θα επιθυμούσατε να «καταθέσετε» στην ιδιότυπη αυτή Τράπεζα Ακινήτων. Ξεκινάτε εξ άλλου ΧΩΡΙΣ να σκέφτεστε ότι χρειάζεστε χρήματα για πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα σας κατευθύνουν (προς τα πού άραγε;), χρήματα για την εκπόνηση μελετών και έκδοση αδειών, χρήματα για την οργάνωση της κατασκευαστικής υλοποίησης, χρήματα για την όλη οργάνωση και εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου στην πράξη, αφού αυτά αυτομάτως τα καταθέτω ως συμμετοχή μου έναντι μελλοντικού κέρδους ή ζημίας. (Παρακαλώ συγχωρέστε μου την επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης «ζημία». Θεωρώ όμως ανέντιμο να περνώ κάπως υποχθόνια την σοβαρή πιθανότητα αστοχίας σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο).

Υπενθυμίζω και πάλι πως ΔΕΝ πρόκειται για μία απλή διαμεσολάβηση και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο. Το κάθε ακίνητο έχει κάποιες ιδιότητες και κάποια δυναμική, την οποία καλούμαστε να εντοπίσουμε και να κτίσουμε την επένδυσή μας πάνω σε αυτό το σκεπτικό. Συνεπώς μία απλή «κατάθεση» ακινήτου προς πώληση δεν εντάσσεται στη λογική του site. Η άποψή μου παρεμπιπτόντως είναι πως ΔΕΝ πρέπει να προβείτε σε πωλήσεις ακινήτων, (ούτε τώρα, ούτε ποτέ). Αν όμως επιθυμείτε κάτι τέτοιο (απόλυτο δικαίωμά σας) τότε καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε μεσιτικό γραφείο, όπου υπεύθυνοι άνθρωποι θα αναλάβουν την προώθηση του ακινήτου σας. Ωστόσο όμως τονίζω για ακόμα μια φορά πρέπει να αξιολογείτε και τις καταστάσεις και αν είστε κάτοχος ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο. Σκεφτείτε πόσο χρόνο αφιερώνετε για την αγορά ενός λχ αυτοκινήτου, ενώ για ένα ακίνητο μεγάλης αξίας πόσο λιγότερο χρόνο αφιερώνετε, (μήπως απατώμαι;). Αν πάλι σας φαίνεται ανεδαφικό ή ουτοπικό σκεφθείτε πως αγοράζοντας λχ μετοχές δέχεστε να συμμετάσχετε σε ένα σχήμα όπου ΔΕΝ γνωρίζετε πρακτικά τίποτα. Είναι όμως πολύ πιο «ξεκούραστη» η επένδυση. Στην προκειμένη περίπτωση είστε ΕΣΕΙΣ ένας από τους συντελεστές της επένδυσης άρα απαιτείται ενασχόληση και κόπος. Δεν γίνεται όμως αλλιώς…

Ο συνδυασμός ενός αξιόλογου ακινήτου, ενός στρατηγικού σχεδίου και κεφαλαίου μπορεί να προσφέρει αποδόσεις ιδιαίτερα ελκυστικές τη στιγμή που το ακίνητό σας αξιοποιείται και αποδίδει ΧΩΡΙΣ να μεταβιβαστεί η κυριότητά του. Όσοι διαθέτουν κάποιας μορφή ρευστότητα θα αξιοποιήσουν τις αποδόσεις από ακίνητο και όχι από τους ελάχιστους τόκους των καταθέσεων ή την αβεβαιότητα των μετοχών και ίσως μπορούν να μετατρέψουν τα μετρητά τους σε ακίνητα. Το στρατηγικό σχέδιο σαν συνδετικός κρίκος αξιοποιεί τις δυνατότητες των επί μέρους στοιχείων που λίγο μπορούν να αποδώσουν σε πιο εξελιγμένες μορφές αξιοποίησης και υψηλότερων κερδών. Είναι εν τέλει προφανές πως 1+1+1>5 και όχι =3. Αυτή η εξίσωση αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του site. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη του ακινήτου χωρίς να μεταβιβάσετε την κυριότητά του (εκτός εάν το επιθυμείτε),

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν πως απλά ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ και μεταθέτουμε το χρόνο ικανοποίησής μας στο μέλλον αλληλοδανειζόμενοι ο ένας από τον άλλον (αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας την πίστη μεταξύ μας) με τιςΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ μας ΟΜΩΣ δυνάμεις προκειμένου ως σύνολο να επιτύχουμε να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό προϊόν που μόνοι μας θα ήταν αδύνατον να κάνουμε. Οι προσδοκίες μας θα ευοδωθούν αν οι προβλέψεις σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου μας είναι επιτυχείς. Έγκειται μόνο στο στρατηγικό μας σχέδιο να είμαστε εύστοχοι.

Είναι προφανές πως εάν κάποιος διαθέτει ΟΛΑ ή μέρος των συστατικών δεν χρειάζεται να ασχολείται με την ανάγνωση των ενοτήτων του site, που μάλλον δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα. Αν επιθυμείτε ωστόσο κάποια συζήτηση επ’ αυτού μη διστάσετε καθόλου να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Από την πλευρά μου τονίζω και πάλι πως προσφέρομαι να καταθέσω αυτό που έχω τη δυνατότητα και τεχνογνωσία ως συμμετοχή μου σε εταιρικό σχήμα είτε υπάρχει ένας μόνο εταίρος είτε περισσότεροι απλά θα παρακαλούσα να συζητάμε για αξιόλογα και αναπτυσσόμενα ακίνητα και με τουλάχιστον αντίστοιχη συμμετοχή ώστε να είναι δυνατή σε πρώτη φάση η υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου σοβαρού μεγέθους.

Το μόνο που μπορώ προσωπικά να σας εγγυηθώ είναι η απόλυτη εχεμύθεια και η απολύτως έντιμη και ειλικρινής αντιμετώπιση της οποιαδήποτε πρότασης σας. Πάντως θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εν τέλει πως αυτό που ισχύει απολύτως για μένα και πιστεύω και ΠΡΑΤΤΩ εκφράζεται από μία γνωστή Ιταλική παροιμία:

“Tratta con quelli che sono miglio de ti e fagli”

που περίπου σημαίνει:

“κάνε παρέα με αυτούς που είναι καλύτεροι από σένα και πλήρωνε εσύ τα έξοδα”.

Για κάποια όμως ΠΙΟ ριζοσπαστική πρόταση ας κάνω …ένα βήμα παραπέρα

Τελική σημείωση 1: Αυτές οι δύο ενότητες γράφτηκαν a posteriori (εκ των υστέρων) και όχι a priori (εκ των προτέρων). Η εφαρμογή των όσων εκθέτω ΗΔΗ υφίσταται. Συνεπώς μπορώ να σας ενημερώσω πως οι «καταθέτες» υφίστανται και σε ΟΛΗ τη γκάμα των ειδών «κατάθεσης» με ιδιαίτερα αξιόλογα ακίνητα αλλά και ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα ρευστότητας. Αυτό γιατί δεν θα ήθελα να σας αποκρύψω πως οι ιδέες αυτών των ενοτήτων δημιουργήθηκαν από τη δυναμική του site και δεν ήταν προσχεδιασμένες.

Τελική σημείωση 2: Στο εύλογο ερώτημα «καλά εσένα περιμέναμε να μας τα πεις όλα αυτά», η απάντησή μου είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ. Απλώς μέσα στην ενασχόλησή μου με τα ΑΚΙΝΗΤΑ και την αντίστοιχη τεχνογνωσία, προϊόν της οποίας είναι και αυτό το site είμαι σε θέση να διαχειρίζομαι σχετικές καταστάσεις και αποφάσισα για μια πιο συστηματική προσέγγιση (προς όφελος όλων μας), καρπός της οποίας είναι οι παρούσες ενότητες σχετικά με την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ από τα ΑΚΙΝΗΤΑ. Η απόφαση είναι ΠΑΝΤΑ δική σας.

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)