Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Αγγλία – Γερμανία και Πράσινη Ελλάδα

Το γεγονός ότι η Αγγλία θεωρεί πως η Ελλάδα είναι στην πορτοκαλί ζώνη (μαζί με την Πορτογαλία από 8 Ιουνίου) ενώ η Γερμανία αντιθέτως επιτρέπει την επιστροφή των πολιτών της χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας καταδεικνύει με σαφήνεια τους διαφορετικούς δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ανεξάρτητης πλέον Αγγλίας.

Δεν γνωρίζω εάν η Ελλάδα πραγματικά μπορεί να είναι πράσινη ή πορτοκαλί ούτε και το σκεπτικό των επιστημόνων κάθε κράτους, οι οποίοι συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις τους (δεν υποχρεούνται και να τους ακούσουν) τι να πράξουν. Είδατε όμως πόσο εύκολο είναι να καθορίσουν τις πολιτικές τους και να κατευθύνουν τις ροές των πολιτών τους;

Η Αγγλία ωστόσο ελάχιστες περιοχές του Κόσμου θεωρεί πράσινες και αυτές εάν εξαιρέσουμε την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ισραήλ είναι κάτι μικρά νησάκια και κρατίδια. Στην πορτοκαλί ζώνη είναι όλος ο Κόσμος συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στην κόκκινη αφήστε το καλύτερα.

Κατά τη γνώμη μου πάντως δεν είναι και τόσο τυχαία η επιλογή αυτή μαζί με τη σημειολογία της. Παραθέτω και τη χρήσιμη ιστοσελίδα της Αγγλικής Κυβέρνησης:

https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)