Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Άορνος Πέτρα και Κορωνοϊός

Προτρέποντας πάντα για  την απόλυτα πιστή εφαρμογή των εντολών της Πολιτείας (ακόμα και εάν πιστεύει κανείς πως είναι εσφαλμένες οφείλει να υπακούσει) δεν μπορώ να μην σκεφτώ την πολιορκία της Αόρνου Πέτρας στο σημερινό Πακιστάν. Επρόκειτο για μία κορυφή, ένα ύψωμα εξαιρετικά δυσπρόσιτο και απομονωμένο, τόσο πολύ μάλιστα, ώστε ούτε τα όρνια του ουρανού δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν, εξ΄ ού και το όνομά του!

Όταν έφθασε ο Μέγας Αλέξανδρος στην περιοχή εκείνη οι κάτοικοι ανέβηκαν όλοι στην περίφημη αυτή κορυφή. Τότε κάποιος από τους υπερασπιστές της θριαμβολόγησε λέγοντας πως είναι αδύνατον να καταφέρει ο στρατός του Αλεξάνδρου να ανέβει και έλθει στην κορυφή. Τότε όμως κάποιος του επεσήμανε πώς ούτε και οι ίδιοι μπορούν να φύγουν από αυτήν! (Εντάξει, αυτός είναι φανταστικός διάλογος).

Επειδή έχω ένα προσωπικό θέμα με τους αποκλεισμούς συνόρων και τους περιορισμούς της ελευθερίας των κινήσεων (άσχετο όμως με το τρέχον φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού) σκέφτομαι πως ναι μεν τον περιορίζουμε και τον αποκλείουμε στην περιοχή μας, αλλά  κανείς από τους δύο δεν μπορεί να φύγει· ούτε εμείς αλλά ούτε και αυτός!

Για την ιστορία ο Μ. Αλέξανδρος κατέλαβε την Άορνο Πέτρα και αυτή ήταν μία από τις πλέον αδιανόητες επιτυχίες του. Την ίδια τύχη θα έχει και ο κορωνοϊός, αλλά όχι χωρίς απώλειες.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #16 της 20-03-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)