Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Άκρως Δηλητηριώδη (Εντελώς) Πολιτικά Σχόλια 06-10-2020

Περιεχόμενα:

Απόφαση για ναζί (το δυσώδες τμήμα)
Επένδυση Microsoft (το νεφελώδες τμήμα)
Μάσκες (το καρναβαλικό τμήμα)
Εξοχικό στη Χαλκιδική – Πρέσπες (το κιτς και όχι μόνον τμήμα)

Σήμερα θα χύσω δηλητήριο, αλλά με ολίγη κρέμα σαντιγύ. Όπως ας πούμε όταν σε τσιμπάει η οχιά στο πόδι και αναφωνείς: “αχ, τι όμορφα χρώματα που έχει αυτό το ζωάκι”! Συνεπώς σας προειδοποιώ και αμαρτίαν ουκ έχω. Λάβετε προληπτικά τον αντιοφικό ορό σας, πετάξτε πιθανές κομματικές αγκυλώσεις και τότε μόνο συνεχίστε την ανάγνωση:

Περί της Απόφασης για τους Ναζί
(Εάν έστω και το απειροελάχιστο τους… συμπαθείτε, μη συνεχίσετε, διαγραφείτε πάραυτα).

Αύριο 07-Οκτ. 2020- αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το γνωστό κόμμα. Δε γνωρίζω φυσικά τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και εάν δε λαθεύω απαγορεύεται και ο σχολιασμός των δικαστικών αποφάσεων. Θα θέσω ωστόσο το εξής ερώτημα: εάν η γνωστή οργάνωση κριθεί ως εγκληματική, τότε δεν θα πρέπει να ελεγχθεί και η απόφαση με την οποίαν της επετράπη η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές; Και εκείνο δικαστήριο ήταν.

Παρεμπιπτόντως, επειδή αυτό το θέμα του ναζισμού με έχει πληγώσει – εξοργίσει πάρα πολύ, διότι αν και τόσα έχω προφητεύσει ποτέ μου δεν είχα διανοηθεί θαυμαστές του Χίτλερ στην Ελληνική Βουλή και φυσικά και σχεδόν 400 χιλιάδες ψήφους από την Ελληνική κοινωνία, όποια, όποιος τρέφει και την απειροελάχιστη συμπάθεια στο είδος αυτό, επαναλαμβάνω, να αυτο-διαγραφεί πάραυτα.

Επένδυση της Microsoft
(Εάν είσαστε με την Κυβέρνηση παρακάμψτε το, διότι θα… στενοχωρηθείτε).

Όταν έχεις νοοτροπία “φτωχαδάκι” βαφτίζεις “επενδύσεις” τα καζίνα και τις… αποθήκες. Διότι περί… αποθήκης πρόκειται (όχι καζίνο βεβαίως). Εάν η Μερσεντές αποφασίσει να κατασκευάσει αποθήκες για 100,000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα, οδηγούς θα προσλάβει και αποθηκάριους και ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό. Ούτε ερευνητικό κέντρο πρόκειται να δημιουργηθεί ούτε τίποτα. Φυσικά θα δοθεί εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, λογικό είναι, αλλά πάλι νοοτροπία μεροκάματου. Και προφανώς η Microsoft για αυτή την “επένδυση” καλύτερη Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να επιλέξει. Υψηλή ανεργία, προσωπικό μικρής ειδίκευσης, τα διευθυντικά στελέχη θα είναι από το εξωτερικό και έτοιμη εισαγόμενη τεχνολογία, στην οποίαν κανένας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση πέραν της ιδίας (και αυτό είναι σωστό).

(Στην επόμενη παράγραφο θα στενοχωρηθείτε… όλοι).

Να θυμίσω επίσης πως “επενδύσεις” δεν νοούνται οι “παραχωρήσεις”, αεροδρομίων, λιμένων, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και ό,τι άλλο επειδή είσαι ανάξιος να τα διαχειριστείς ο ίδιος. Ούτε και τα τυχερά παιγνίδια. Πωλήσεις ονομάζονται και ενίοτε Ξε-πωλήσεις (ξεπουλήματα). Μία τακτική, την οποίαν υιοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και υπερηφανευόμενες γι΄ αυτό. Μπάμιες ήταν, ούτε και αυτό δεν πέτυχαν.

Μάσκες
(Εάν δεν πιστεύετε στον COVID-19 παρακάμψτε το. Δεν έχει νόημα. Θα… κολλήσετε).

Σήμερα στις μετακινήσεις μου είδα πως περιφερειακά τουλάχιστον, διότι δεν πέρασα από το κέντρο της πόλης, η πλειοψηφία δεν φορούσε μάσκες. Δεν με απασχολεί ο λόγος, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέτρο – νόμος. Διάβασα πως τα πρόστιμα είναι πολύ λίγα και λογικό είναι δεν μπορεί η αστυνομία να ελέγχει και παρατηρεί κάθε έναν. Απλά επειδή διάβασα για δύο μόνο επιβληθέντα πρόστιμα στην Πάτρα σήμερα, αναρωτιέμαι τι από τα δύο ήταν οι παραβάτες:

Τόσο… άτυχοι ή τόσο ανόητοι;

Παρεμπιπτόντως με τη μη τήρηση των μέτρων, εάν φτάσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα οι καλύτερες μάσκες θα είναι του κλόουν με το χαμόγελο και τα δάκρυα.

Εξοχική Κατοικία στη Χαλκιδική Πρωθυπουργού Γείτονος Χώρας
(Εάν είσαστε με την μείζονα αντιπολίτευση μέχρι εδώ καλά διαβάσατε. Τώρα γιατί να στενοχωρηθείτε, σχεδόν);

Εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς και οι φωτογραφίες του συγκροτήματος όπως τις είδα, τότε ο Πρωθυπουργός της αποκαλούμενης Βόρειας Μακεδονίας (επίσης εκ του νόμου  πρέπει να την αναφέρουμε με αυτό το όνομα) από γούστο… σκίζει. Βέβαια, τι θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο, ο οποίος υπέγραψε, μαζί με έναν άλλον ασήμαντο τυχοδιώκτη, δε θυμάμαι το όνομά του, “κάτι” για να τους θυμούνται. Καλύτερα θα ήταν μία συμφωνία για επέκταση των Texas B@llsh$t-Burgers (εάν υπήρχαν).

Πρέσπες

Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως πάμπολλες φορές έχω αναφέρει είναι μία συμφωνία για σαλτιμπάγκους, η οποία προσβάλει ΚΑΙ τα δύο κράτη. Διότι ο βόρειος θα έπρεπε να εμπνεύσει υπερηφάνεια για την καταγωγή του ιδίου και του λαού, τον οποίον εκπροσωπεί και όχι να ψάχνει για brand names και πώς θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, (μου θυμίζει το κυνήγι των… domains, οπότε ας την ονόμαζε κάτι ελκυστικότερο), ενώ ο νότιος… τι να σχολιάσω τώρα… Α! Και ο νυν κάποια αμνησία έπαθε ή όχι; Το έχει το Μαξίμου φαίνεται: η πύλη της αμνησίας.

Παρεμπιπτόντως ο πρωθυπουργός της Β.Μ. εκτός από έλλειψη καλαισθησίας και γούστου, πάσχει και από έλλειψη διορατικότητας (όχι για τον εαυτό του). Διότι εάν επανεκλεγεί ο νυν Πρόεδρος στην άλλη όχθη, το ΝΑΤΟ θα μείνει χωρίς την ουσιαστική χώρα του. Σα να λέμε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, χωρίς Σοβιετική Ένωση. Δε γίνονται αυτά.

Αχ, έκτακτο το χρυσούλι μου, αυτή η οχίτσα! Χαλάλι το δαγκωματάκι της. Για να δω το δοντάκι της μην έπαθε τίποτα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)