Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πρώτη Φορά Κοτσαμπάσηδες τον 21ο Αιώνα

Διάβασα μία είδηση σχετικά με τα σπουδαία κέρδη των 500 πρώτων Ελληνικών επιχειρήσεων με το υπονοούμενο της επιτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως!

Και οι Κοτσαμπάσηδες την Τουρκοκρατία ομολογουμένως είχαν τεράστια κέρδη!

Βέβαια και αντιγράφω επακριβώς από χειρόγραφο ιστορικό κείμενο του πατέρα μου, “Κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας οι προύχοντες καταπιέζανε το λαό και κάνανε ότι θέλανε. Οι φτωχοί τους έτρεμαν, τους είχαν ραγιάδες κι η σκλαβιά ήτανε διπλή.”

Θα μπορούσε κάλλιστα η Υψηλή Πύλη (του Σουλτάνου) να διατείνεται και τότε το ίδιο.

Και για τις Φιλιππίνες της Ιμέλντα και του Φερδινάδο Μάρκος, με την οποία η Ελλάδα έχει τεθεί σε απόλυτη τροχιά ταύτισης θα μπορούσαν πολλά να ειπωθούν για τα υπερ-κέρδη των επιχειρήσεων. Αλλά οι Φιλιππινέζες από αυτό το καθεστώς τρίτου κόσμου προέρχονται.

Είναι τόσο φανερό, αλλά και τόσο γελοίο εάν δεν ήταν τόσο τραγικό αυτό, το οποίο συμβαίνει στην χώρα μας. Μία χώρα με πολλά προβλήματα, πληγές και κακές νοοτροπίες αλλά που δεν της αξίζει τέτοια τύχη.

Διότι δεν ομιλούμε περί ενός συστήματος κάποιας μορφής έστω καπιταλισμού, έστω σοσιαλισμού, έστω ακόμα και κομμουνισμού.

Εδώ ομιλούμε περί μίας απόλυτα υπολογισμένης και καθόλου τυχοδιωκτικής πορείας με σαφέστατο και ξεκάθαρο στόχο την μετατροπή ενός γνήσιου και έντιμου (ναι το πιστεύω απόλυτα αυτό) τόπου στη χείριστη εκδοχή χώρας τρίτου κόσμου.

Αλλά εάν δεν αντιδράς ίσως τελικά σου αρέσει αυτή η μορφή καθεστώτος…

Κοτσαμπάσηδες κερδίζετε κατά κράτος!
Πρώτη φορά τον 21ο αιώνα και χωρίς Τουρκοκρατία!

Σημειώσεις:

Προφανώς, για να μην γίνει καμία παρανόηση δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Με τις ζημιές και την κατάντια των υπολοίπων 670,000 μικρότερων έχω.

Και η υψηλή φορολογία, η οποία υφίσταται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στάχτη στα μάτια είναι. Όλοι θα πλήρωναν κάτι παραπάνω για να “καθαρίσουν” (μέσω μίας κυβέρνησης) την αγορά.

Οι τράπεζες παρεμπιπτόντως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ανέκαθεν απλά πιόνια κάθε κυβέρνησης ήταν.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)