Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πρέπει να Κλείσει ο ΔΟΛ;

Διαβάζω διάφορα σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτό όμως είναι ένα άκρως ύπουλο ερώτημα! Ύπουλο και τιθέμενο εκ του πονηρού.

Σε μία ελεύθερη οικονομία (όπως άλλωστε και σε μία ελεύθερη ζωή), τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξασφάλιση, κανένας όρος, ο οποίος να θέτει εκτός και στο απυρόβλητο, τίποτα και κανέναν. Και σε μία ελεύθερη (το τονίζω αυτό) οικονομία ναι μπορεί να κλείσει ο ΔΟΛ και ο οποιοσδήποτε. Δεν εξετάζω εάν επιχειρηματικά έκλεισε από την κακή κατάσταση της οικονομίας ή από κακοδιαχείριση ή από συγκυρίες. Το γνωρίζω όσο κανένας άλλος αυτό το θέμα διότι το βιώνω και ο ίδιος προσωπικά… Συμβαίνει. Δεν εξετάζω καν εάν οι “συναλλαγές”, οι πολιτικές παρεμβάσεις και κάθε τι (σύνηθες κατά τα άλλα) οδήγησαν στην πτώση.

Αλλά το ερώτημα είναι ύπουλο και άκρως δόλιο για έναν άλλο πολύ σοβαρότερο λόγο:

Η χώρα λειτουργεί σε καθεστώς κεφαλαιουχικών ελέγχων σχεδόν δύο έτη τώρα και δεν διαφαίνεται καμία χαλάρωση στον ορίζοντα. Και αυτό εξ’ αιτίας όχι ενός γελοίου με παρδαλά πουκάμισα αλλά ενός άλλου ύπουλου, ο οποίος κατευθύνει την πορεία του τόπου. Και οι τράπεζες (συμπαθείς, αντιπαθείς ή ό,τι άλλο, αλλά εγγενώς τμήμα του συστήματος) είχαν κλείσει μόνο για τρεις ημέρες την περίοδο της εισβολής των “φίλων” γειτόνων τον Ιούλιο του 1974 στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο.

Σε μία φοβερή εθνική καταστροφή 3 μόλις ημέρες κλειστές οι τράπεζες . Σε μία άλλη άλλου είδους εθνική καταστροφή σχεδόν δύο χρόνια…

Και δεν είναι το χειρότερο αυτό.

Στην Ελλάδα την χώρα Ανθρωπισμού του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη το 2017 τρίτη (3η διαβάστε το καλά) πολιτική (τρόπος του λέγειν δηλαδή) πολιτική δύναμις είναι ένα ναζιστικό κόμμα. Που;;; Στην ΕΛΛΑΔΑ! Σιχαίνομαι και που το προφέρω… Που;;; Στην ΕΛΛΑΔΑ!

Να μην αναφέρω καν κάθε ασήμαντο ανθρωπάκι, το οποίο εμφανίζεται να υπόσχεται λύσεις και σωτηρία και το οποίο γίνεται πιστευτό από μία πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών αυτού του τόπου.

Όχι αγαπητοί μου φίλες και φίλοι! Το ερώτημα μακράν απέχει το εάν πρέπει να κλείσει ο ΔΟΛ ή “το κανάλι της διαπλοκής” ή ο Ελευθερουδάκης ή οσονούπω οποιοσδήποτε. Το ερώτημα είναι αυτή τη στιγμή ένα και δεν είναι καν ερώτημα:

“Κλείνει” η ΕΛΛΑΣ!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)