Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Που Είναι η Σοφία (Wisdom);

(Μην ψάχνετε για καμιά… Σοφία, εννοώ γυναίκα)!

Πάρα πολλές φορές επιθυμώ τόσο πολύ να σχολιάσω κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, τα οποία είναι άκρως ενοχλητικά και απαράδεκτα (σύμφωνα με την δική μου οπτική γωνία), αντιαισθητικά και ανήκουν στο πλέον ποταπό τμήμα της (υποκειμενικής μου) πραγματικότητας. Πολλά άρθρα μάλιστα τα γράφω και μετά το μετανιώνω και δεν τα δημοσιεύω ποτέ.

Αντιλαμβάνεστε τον λόγο;
Θα σας απαντήσω αμέσως:

Διότι η σοφία κρύβεται στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Στο παρόν ενυπάρχει μόνο η δράση. Το να κατακρίνω (όχι πως δεν το κάνω πολύ συχνά) αλλά και δεν το επιδιώκω ωστόσο και ιδιαιτέρως, είναι διότι δεν έχει και πολύ νόημα. Σοφία του “παρελθόντος” δεν μπορεί να υπάρξει. Στο παρόν βιώνεις απλούστατα την έλλειψη της στο παρελθόν.

Συνεπώς δεν ασχολούμαι τόσο όσο με αυτό, το οποίο έχει ήδη υπάρξει και δεν τροποποιείται, όσον αφορά τις πράξεις και τα γεγονότα, (όχι όμως και τις προθέσεις). Για το τελευταίο σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Ασχολούμαι κυρίως με το μέλλον, διότι εκεί πρέπει να δημιουργηθεί η σοφία από τις δράσεις και την ενέργεια του παρόντος.

Με το παρελθόν τι γίνεται;
Δεν το ξεχνάς! (Αφού βέβαια το… μάθεις)!

Γι’ αυτό απόψε σας προτείνω να παρακολουθήσετε το ωραίο video του Michel Jackson -και αξίζει-, διότι εμπεριέχει Αίγυπτο (ο νοών νοείτο), γάτες, χρυσό Jackson και… υπόθεση!

Για όσα παιδιά και τους γονείς τους η σημερινή ημέρα έφερε κάποια “αποτυχία” (αναφέρομαι στα αποτελέσματα των εισαγωγικών) μία συνέπεια του προηγούμενου σκεπτικού είναι πως:

“Κάθε κάθοδος (αποτυχία) του παρόντος είναι προς χάριν μιας μελλοντικής ανόδου (επιτυχίας).” Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό ΚΑΙ εκμεταλλευτείτε το!

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)