Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μα ..ΠΟΙΑ κρίση; Του 1929;

Η μία άποψη

Μοιρολογίστρα της Μάνης θυμίζει η πήλινη θρηνωδός βοιωτικού εργαστηρίου του 6ου αι. π.Χ.

 Η άποψη Teucris…

Είναι άραγε όλα ΜΑΥΡΑ;

Κατανοώ προφανώς τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, τις οποίες “σχεδόν” όλοι μας αντιμετωπίζουμε..

Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση να “παίξω” με τόσο σοβαρά ζητήματα κι όσο κι αν το σχεδιαστικό ύφος της σελίδας αυτής δείχνει ανάλαφρο δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση πως εκφράζει και …ανάλαφρες απόψεις.

Αντιθέτως νομίζω πως η ιστορία έχει αποδείξει πως κυρίαρχο συστατικό της επιτυχίας είναι η αποφασιστικότητα την κρίσιμη καμπή. Δεν έχει σημασία αν έχουμε σκληρό ή μειλίχιο ύφος, σημασία έχει ή αντοχή μας τη δεδομένη στιγμή. Ο κάθε ένας από εμάς έχει την ιδιαιτερότητα του και αυτό το σέβομαι απόλυτα.

Στη δική μου προσέγγιση θα έχετε καταλάβει όσοι παρακολουθείτε την ιστοσελίδα αυτή από τότε που γεννήθηκε και μάλιστα στην χειρότερη χρονικά περίοδο πως το χιούμορ δεν λείπει..

Αλλά σας προειδοποιώ! Μην ξεγελιέστε!

Όσο συντηρητικός και προσεκτικός μπορεί να είμαι, επενδυτικά είμαι εξαιρετικά επιθετικός, (ίσως γιατί πάντα –και τώρα!- είχα ελάχιστες πηγές και ήμουν υπό καθεστώς φοβερής πίεσης και με ελάχιστα περιθώρια κινήσεων. Φυσικά όταν έχεις μάθει σε συνθήκες κρίσης τα προηγούμενα …20 χρόνια τώρα μάλλον λειτουργείς στην “φυσιολογική” σου κατάσταση).

Σας το επισημαίνω ιδιαιτέρως αυτό την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε. Σε αυτή τη λογική (ή …παραλογισμό) εντάσσεται και η εμπλοκή μου στον εξαιρετικά ευαίσθητο ενεργειακό τομέα των πετρελαίων στο Τέξας.

Σημαντική σημείωση: Προσωπικά δεν τα γράφω καθόλου μα καθόλου εκ του ασφαλούς και έχοντας λύσει τα δικά μου ζητήματα παρέχοντας “Υψηλής Σοφίας” συμβουλές. Κάθε άλλο. Αλλά όχι μοιρολατρία και παθητική στάση.

Οι ενότητες που θα ακολουθήσουν έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να σας προτείνουν λύσεις και από αυτή την κατάσταση να είστε στο τέλος ΕΣΕΙΣ οι κερδισμένοι.

Ευθέως και με απόλυτη ειλικρίνεια:

Η λογική της “sitting duck” (καθιστής πάπιας) έτοιμης να γίνει γεύμα ανήκει σε εντελώς ξένους κόσμους από αυτούς της Teucris και των πελατών της.

Και το λαμπρό ερώτημα:

Πως θα επενδύσουμε αγαπητέ μου αφού ούτε διαθέσιμα κεφάλαια έχουμε, ούτε είναι δυνατόν να τα δανειστούμε;

Χμμμμ…

Είναι όμως άραγε αυτό το ερώτημα, ή μήπως κάποιο άλλο, το οποίο (προφανώς) οδηγεί σε αυτό το οποίο επιδιώκουμε;

Από τη στιγμή που διαβάζουμε στις εφημερίδες αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε έχουμε ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ το τραίνο και (μάλιστα) προ πολλού…

…πάντα προπομπός στην κρίσιμη καμπή…

…ΜΗΝ δείτε (ακόμα) την συνέχεια…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)