Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Θεραπείες – Βελτιώσεις Υφισταμένων Κτισμάτων (Διαμερισμάτων ή Κτιρίων)

Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι (όλα τα είχε) και μία εξ’ ίσου δύσκολη περίοδο, η οποία ουσιαστικά άρχισε στο τέλος του 2014 (και ήδη μετά από 8 έτη πρωτοφανούς κρίσης και από το 2015 με τα εξοντωτικά capital controls) η Teucris στάθηκε στα πόδια της (με απώλειες, με δυσκολίες αλλά και με πίστη στην αξία των αναγκών των πολιτών).
 
Όπως σας εξήγησα μετά από αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο προέβην σε μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση του γραφείου μου και επεκτείνω τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα θέματα ποιότητας υφισταμένων διαμερισμάτων και κτιρίων. Προσέξτε! Δεν αφορά διακόσμηση ούτε αρχιτεκτονική με την στενή της έννοια.
 
Αφορά μία ολική αντιμετώπιση της κατοικίας σας ή του κτιρίου σας και αναφέρομαι στα υφιστάμενα προκειμένου να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινότητάς σας και αυτό με ασφάλεια. Συνεχώς καλούμαι να ελέγξω κατοικίες γι απλά ζητήματα, τα οποία όμως δεν είναι καθόλου απλά.
 
Ένα πολύ κοινό είναι οι εσωτερικές μετατροπές – διαρρυθμίσεις, οι οποίες μόνο απλές δεν είναι. Συνήθως κάποιος “μάστορας” ερωτάται και γίνονται διάφορα και κατόπιν καλούμαι να επιδιορθώσω τα μη επιδιορθώσιμα.
 
Εδώ χαρακτηριστικά αναφέρω την έκφραση ενός πολύ- αγαπητού μου φίλου εξαίρετου καλλιτέχνη και κομμωτή, ο οποίος όταν ερωτάται τι κάνει απαντά:
 
“Διορθώνω τις κομμώσεις των 5 ευρώ”!
(στη διάθεσή σας το όνομά του)
 
Μην ξεκινάτε εντελώς πρόχειρα, διότι στην πορεία θα πληρώσετε δύο φορές το έργο και δεν θα είναι και αυτό, το οποίο θα επιθυμούσατε, να μην αναφερθώ σε άσκοπες υπέρογκες δαπάνες ή –ακόμα χειρότερα- επικίνδυνες επεμβάσεις-.
 
Ένα από τα ζητήματα , τα οποία πάντοτε με “κούραζαν” αφορά τα γραφειοκρατικά και τα σχεδιαστικά. Και σε αυτό το ζήτημα πλέον υπάρχει λύση. Μην υποτιμάτε καθόλου την πολεοδομική νομοθεσία και τηρείτε πάντοτε τα τυπικά (άδεια μικρής κλίμακας και δήλωση στο Ι.Κ.Α.), διότι πάλι καλούμαι πολλές φορές να “διορθώσω” τα αδιόρθωτα (φυσικά εσείς πληρώνετε πολύ ακριβά την απροσεξία ή την δικαιολογημένη άγνοιά σας).
 
Με ένα πολύ λογικό κόστος μπορώ να σας υποδείξω το πλάνο και την σειρά των εργασιών καθώς και την προσωπική μου συμβουλή, εάν θεωρείτε πως αξίζει.
 
Θα έχετε υπ όψη σας πως από εκεί και πέρα το κόστος των μετρήσεων και σχεδίων και τον υπολογισμό του κοστολογίου κατασκευής. Εάν βεβαίως επιθυμείτε να συνεχίσετε θα έχουμε και την έκδοση αδείας μικρής κλίμακας, αναλόγως πάντοτε του είδους εργασιών και του μεγέθους του αντικειμένου. Εάν πρόκειται φυσικά για αποκαταστάσεις κτιρίων ή όπου απαιτείται κανονική οικοδομική άδεια προφανώς ισχύουν διαφορετικά.
 
Θεωρώ πως με ένα μικρό κλάσμα του συνολικού κόστους εργασιών θα έχετε σαφώς αποσβέσει το παραπάνω ποσό, από όσα θα έχετε ωφεληθεί.
 
Την προηγούμενη υπηρεσία μπορώ να την προσφέρω και εκτός Πατρών, αλλά θα πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης μου και ενδεχομένως και η διεκπεραίωση στις εκεί υπηρεσίες. Πάλι για την έκδοση κανονικής οικοδομικής αδείας ισχύουν διαφορετικά.
 
Μη διστάσετε λοιπόν! Κάνετε τη πρώτη ορθή κίνηση!
 
Στις φωτογραφίες μερικά από τα 50 περίπου (μάλλον είναι περισσότερα) και μόνο τα νέα κτίσματα –πάντα μονοκατοικίες από οπλισμένο σκυρόδεμα (beton) ή πέτρα- και δεν συμπεριλαμβάνω τις αποκαταστάσεις των διατηρητέων ή πέτρινων. Αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, υλοποίηση και κατασκευή σε όλα με την υπογραφή μου.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)